Οι θέσεις των πλέι οφ και η έξοδος στην Ευρώπη

Πλατανιάς | 21 Μαρτίου 2016, 13:11

Τι σημαίνει για τον Πλατανιά συμμετοχή του στα πλέι οφ μετά το τέλος του πρωταθλήματος; De facto έξοδος στην Ευρώπη και, μίνιμουμ, συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ουσιαστικά, μέσα από τις 6 αγωνιστικές των πλέι οφ που θα είναι σίγουρα με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ο Πλατανιάς θα έμπαινε στη διαδικασία να διεκδικούσε από τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι έξοδο (που είναι και το πιο λογικό) στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ωστόσο, ο β’ προκριματικός θα οδηγούσε τους “ερυθρολεύκους” να ξεκινούσαν από πολύ νωρίς προετοιμασία, αφού μέσα Ιουλίου θα καλούνταν να παίξουν ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτό θα ισχύσει στο σενάριο που καταλήξουν 4οι, διότι η 2η και η 3η θέση στα πλέι οφ, θα προσφέρουν συμμετοχή στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εν ολίγοις:

• Ο 1ος των πλέι οφ θα λάβει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και εφόσον προχωρήσει θα παίξει στη συνέχεια στα πλέι οφ για να διεκδικήσει την είσοδο στους Ομίλους.

• Ο 2ος και ο 3ος θα αγωνιστούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και πριν τους ομίλους θα παίξουν δύο ματς “πλέι οφ”.

• Ο 4ος των πλέι οφ θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και για να περάσει στους ομίλους, θα αγωνιστεί μετά στον 3ο προκριματικό και, τέλος, στα πλέι οφ.

Estrella