Οι “4” που θα συναντήσει ξανά στον κρητικό όμιλο ο Πλατανιάς

Πλατανιάς Αφιερώματα | 26 Σεπτεμβρίου 2020, 15:03

Μετά από 11 χρόνια ο Πλατανιάς θα συμμετάσχει ξανά σε ερασιτεχνική κατηγορία και μάλιστα (όπως και τότε) σε κρητικό όμιλο. Ποιες ομάδες θα συναντήσει ξανά.

Τη σεζόν 2008-09 στον 10ο όμιλο της Δ’ Εθνικής οι “ερυθρόλευκοι” σε πρωτάθλημα 16 ομάδων κατάφεραν να “κόψουν” πρώτοι το “νήμα”, κατακτώντας τον ιστορικό τίτλο και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην (τότε) επαγγελματική Γ’ Εθνική (Football League 2). Ο Πλατανιάς τότε τερματίζοντας 1ος με 66 βαθμούς, άφησε πίσω του Μοχό (64) και ΑΟ Χανιά (61), ενώ πιο πίσω τερμάτισαν τρεις ομάδες που θα συναντήσει και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (που στην ουσία είναι ξανά τέταρτη κατηγορία) και συγκεκριμένα οι Γιούχτας (57), Αναγέννηση Ιεράπετρας (53) και Ηρόδοτος (48). Ο τίτλος “σφραγίστηκε” την 28η αγωνιστική με το θριαμβευτικό 4-0 επί του Ηροδότου.

Η τέταρτη ομάδα που θα βρεθεί όπως και τότε στον δρόμο του Πλατανιά είναι ο Αλμυρός, που εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου, καταλαμβάνοντας την 14η θέση της βαθμολογίας.

Εκτός από τις προαναφερθείσες ομάδες στο πρωτάθλημα συμμετείχαν ακόμη οι Σπάθα, ΠΑΟ Κρουσώνα, Επισκοπή, Μινώταυρος (προσεχής αντίπαλος του Πλατανιά στο Κύπελλο Χανίων), Αετός Ανωγείων, Κριτσά, Αστέρας Περάματος, ΕΑΠ και Ασίτες.

Τα τότε αποτελέσματα με τις ομάδες που θα συναντήσει ξανά σε επίπεδο κρητικού ομίλου ήταν τα εξής:

-Πλατανιάς-Γιούχτας 1-2, Γιούχτας-Πλατανιάς 3-2
-Αλμυρός-Πλατανιάς 0-5, Πλατανιάς-Αλμυρός 1-0
-Ηρόδοτος-Πλατανιάς 0-0, Πλατανιάς-Ηρόδοτος 4-0
-Αναγέννηση-Πλατανιάς 0-2, Πλατανιάς-Αναγέννηση 0-1

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana