Οι νέες ομάδες της Γ’ Κατηγορίας

Γ' Τοπικό - Γενικά | 4 Οκτωβρίου 2017, 20:50

Έντεκα ομάδες θα απαρτίζουν το νέο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας για την περίοδο 2017-2018, ύστερα από την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Χανίων.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα όπου συμμετείχαν μόλις οκτώ ομάδες (14 αγωνιστικές), η φετινή σεζόν θα έχει 22 αγωνιστικές, οκτώ παραπάνω δηλαδή, κάτι πολύ σημαντικό με το πρωτάθλημα να αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο, όταν πέρυσι τελείωνε το Μάρτιο. Τρεις ομάδες επιστρέφουν στα τοπικά δρώμενα, ενώ δύο κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση. Ακόμα πέντε είναι αυτές που παραμένουν από το περυσινό πρωτάθλημα, ενώ ο Τάλως είναι η ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Β’ κατηγορία.

Μία παραδοσιακή ομάδα των Χανίων, ο Α.Ο. Κουμπές επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από δεκαεπτά χρόνια, όπου αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία με προπονητή τον Δημήτρη Αγγελάκη. Τελευταία παρουσία του στο τοπικό ήταν τη σεζόν 1999-2000.

Επιστροφή στην ίδια κατηγορία και για τον Νέο Κισσαμικό μετά από απουσία ενός έτους, καθώς τελευταία του συμμετοχή ήταν την περίοδο 2015-2016. Στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται και πάλι να στελεχωθεί με παιδιά της περιοχής από το Καστέλι.

Μετά από απουσία ενός χρόνου ο Άρης Βουκολιών επιστρέφει για να αγωνιστεί αυτή τη φορά στη Γ’ Κατηγορία με ντόπια παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και νεό προπονητή τον Κώστα Παρασκάκη. Τελευταία συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ήταν τη σεζόν 2010-2011 που πήρε την άνοδο ως 3η λόγω αποχώρησης ομάδας από τη Β’ για να έρθει στη συνέχεια την περίοδο 2014-2015 η επιστροφή της στην Α’ κατηγορία μετά από 23 χρόνια. Ακολούθησαν οι ιστορικές στιγμές τα τελευταία χρόνια με την κατάκτηση δύο συνεχόμενων Κυπέλλων Χανίων (2015-2016) και ενός ακόμα Σούπερ Καπ (2015).

Για πρώτη φορά θα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Χανίων, το Καλτσέτο που κάνει ακόμα ένα βήμα παραπέρα μετά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Πρώτη παρουσία και για τον Αθλητικό Αυτοοργανωμένο Σύλλογο “Ασπάλαθο” που πρόκειται για ομάδα που θα αποτελείται κυρίως από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μία πρωτόγνωρη πρωτοβουλία των παιδιών την οποία πήραν από αντίστοιχη ομάδα που λαμβάνει μέρος στη Γ’ κατηγορία Ηρακλείου. Αναλυτικότερα ρεπορτάζ θα ακουλουθήσουν στη συνέχεια για Καλτσέτο και Ασπάλαθο.

Αναλυτικά οι ομάδες της Γ’ κατηγορίας:

Υρτακίνα
Ιωνία 2000
Πέργαμος
Τάλως
Νέοι Μινωταύρου
Αγ. Μαρίνα
Ασπάλαθος
Καλτσέτο
Άρης Βουκολιών
Νέος Κισσαμικός
Κουμπές

Estrella

Papantonakis Cards