Οι μαθητές “γνώρισαν” τον στίβο στο Καστέλι (pics)

Στίβος | 5 Οκτωβρίου 2017, 13:19

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον στίβο μέσα από δραστηριότητες που θυμίζουν παιχνίδι και να έρθουν σε επαφή με βασικές κινητικές δράσεις είχαν οι μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείο Κισάμου, στο πλαίσιο του προγράμματος της IAAF "KIDS ATHLETICS".

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποίησε ο ΑΟ Κισάμου σε συνεργασία με το Γραφείο της Σχολικής Συμβούλου της 4ης Περιφέρειας Χανίων και τους Διευθυντές των προαναφερόμενων σχολείων.

Στην ανακοίνωση του ΑΟΚ εκφράζονται και διάφορες ευχαριστίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου σε συνεργασία με το Γραφείο της Σχολικής Συμβούλου της 4ης Περιφέρειας Χανίων και με τους Διευθυντές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου πραγματοποίησαν το πρόγραμμα της IAAF – και εγκεκριμένο από τον ΣΕΓΑΣ – “KIDS ATHLETICS” την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Στίβο μέσα από δραστηριότητες που θυμίζουν παιχνίδι και μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με βασικές κινητικές δράσεις: άλματα, ταχύτητα, ρίψεις, αντοχή. Μέσω της διασκεδαστικής πρακτικής εξάσκησης τα παιδιά κατάφεραν να καταλάβουν τα σημαντικά οφέλη του αθλητισμού, δηλαδή υγεία, εκπαίδευση, συνεργασία, αυτοπεποίθηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Σχολική Σύμβουλο, κ. Γερούκη, για την σημαντική βοήθειά της αλλά και τους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων για την αρμονική συνεργασία. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κισάμου για την παραχώρηση του ηχητικού εξοπλισμού, το Κέντρο Υγείας Κισάμου και την ιατρό που παρευρέθηκε, τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του τμήματος Κισάμου για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Kids Athletics

Kids Athletics2

Kids Athletics3

Kids Athletics4

karta antonis garden