Οι κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Ηράκλειο | vid

Μπάσκετ 7 Μαρτίου 2023, 19:36

Η διεξαγωγή του Final-8 του κυπέλλου Ελλάδος στο Ηράκλειο συνδυάστηκε από μία σειρά κοινωνικών δράσεων - εκδηλώσεων της ομοσπονδίας (ΕΟΚ), η οποία μας τις παρουσιάζει μέσω βίντεο.

KTEO Κρήτης

Στο Ηράκλειο από τις 16 ως τις 19 Φεβρουαρίου η ΕΟΚ σε συνεργασία με της UNICEF Greece, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποίησαν δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μία ιδιαιτέρως επιδραστική επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Την ίδια ημέρα, διοργανώθηκε μια ημερίδα με θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΕΛΜΕΠΑ.

Την επόμενη ημέρα (18/02) στελέχη της ΕΟΚ συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών ΑιματοΚρήτης, όπου περισσότερες από 20 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα του τελικού Ολυμπιακός-Περιστέρι, οι εθελοντές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΛΜΕΠΑ παρουσίασαν δράσεις που είχαν σχεδιάσει για τις κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινωνικών ενεργειών που πραγματοποιεί η ΕΟΚ και της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Basketball For Good του FIBA Foundation.

Η ομοσπονδία σχεδιάζει ήδη τις επόμενες ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών U20, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Ηράκλειο.

Rabona ad