Οι ιστορικοί τίτλοι για τον Ηρόδοτο

Γ' Εθνική 31 Μαΐου 2021, 17:22

Το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του σε επίπεδο Γ’ Εθνικής ή αλλιώς το πέμπτο εάν υπολογιστεί ότι ουσιαστικά η τωρινή Γ’ Εθνική είναι σαν… Δ’ Εθνική είναι αυτό που κατακτά ο Ηρόδοτος.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έχει ως γνωστόν μια πολυετή πορεία στο χώρο του κρητικού αλλά και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελευταία φορά που πανηγύρισε πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής ήταν την περίοδο 2003-04 ενώ πρωταθλητής Γ’ Εθνικής -όπου ανήλθε στην Football League, δηλαδή στη Β’ κατηγορία- ήταν τη σεζόν 2017-18.

Ο Ηρόδοτος αναδείχτηκε πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Γ’ Εθνικής τη σεζόν 1975-76 ενώ ο δεύτερος τίτλος που κατέκτησε, ήταν, όπως γράφουμε, πριν από τρία χρόνια, οπότε κι επέστρεψε για ένα χρόνο στο πρωτάθλημα της Football League.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον για τον Ηρόδοτο επικεντρώνεται στο πώς θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου και ειδικότερα τι θα πετύχει και αν θα καταφέρει να βρεθεί στην παραπάνω κατηγορία τη νέα περίοδο. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δε μπορεί να ξέρει αν στην περίπτωση που τα καταφέρει και είναι ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο, εάν θ’ αγωνιστεί στην Football League, ή στην ακόμα υψηλότερη Super League 2.

Πάντως, σε επίπεδο Β’ Εθνικής, ο Ηρόδοτος μετρά ούτε λίγο, ούτε πολύ, 13 συμμετοχές με τελευταία τη σεζόν 2018-19, ενώ σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, δηλαδή Football League με τα τωρινά δεδομένα, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, τη νέα χρονιά θα είναι η 19η συμμετοχή που θα έχει σε αυτό το πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι πως μετά τη σεζόν 2016-17 και τα τελευταία πέντε χρόνια όπου ο Ηρόδοτος επέστρεψε από το τοπικό, προσπαθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μένει όμως να φανεί τι θα καταφέρει στα μπαράζ που θ’ ακολουθήσουν σε λίγες ημέρες από σήμερα…

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad