Οι δηλώσεις από το ΟΑΚΑ

Ρέθυμνο Cretan Kings | 27 Δεκεμβρίου 2016, 11:53

Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ από την εμφατική νίκη της ομάδας του απέναντι στο Ρέθυμνο. Από την άλλη ο Τόνι Κωνσταντινίδης δήλωσε απογοητευμένος για το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι δηλώσεις του Ισπανού προπονητή: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη σ’ ένα παιχνίδι που στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά στην άμυνα δεν ήμασταν τόσο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα, στην επίθεση και στα σουτ. Νομίζω ότι ο κόσμος πέρασε καλά με την ομάδα».

Για τις σκέψεις του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αλλά και στο τέλος του αγώνα είπε: «Σκέφτηκα ότι δεν κάναμε σωστά τα πράγματα. Ότι θέλαμε αλλά κάναμε τα πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε. Μετά σκέφτηκα τι θα έλεγα στους παίκτες κι αυτό δεν θα σας το πω. Με το πέρας του δεύτερου μέρους ήμουν ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας».

Η τοποθέτηση του προπονητή των Cretan Kings: «Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο και από καρδιάς ό,τι καλύτερο στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα και στην Euroleague.

Ήμασταν τόσο κακοί στο τρίτο δεκάλεπτο που εγώ ως προπονητής δε ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ λόγω του πρώτου ημιχρόνου, ή αν ο Παναθηναϊκός περπατούσε. Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν… μπασκετικό. Αν δεν μπαίναμε ίσως ο Παναθηναϊκός να μην προλάβαινε να βάλει 37 πόντους. Θα κάνουμε μεγάλο λάθος αν ασχοληθούμε με το πρώτο μέρος. Είναι απαράδεκτο πρώτα για εμάς και τη δουλειά μας και μετά για όλη την ομάδα. Είπαμε ότι είναι δύο τρία επίπεδα πάνω από εμάς, αλλά όχι… έτσι. Δε πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Και πρέπει να προβληματιστώ πρώτα εγώ για το τι συνέβη».

Οι δηλώσεις των αθλητών

Όσον αφορά τους παίκτες των ομάδων για τον Παναθηναϊκό ο Ντιμίτρις Νίκολς δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε νωθρά και δεν ήμασταν ο εαυτός μας. Ο κόουτς μας μίλησε στο ημίχρονο και μπήκαμε διαφορετικά στο δεύτερο μέρος. Παίξαμε όπως θα έπρεπε να είχαμε μπει εξαρχής. Κάναμε αυτό που πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες, να παίζουν σωστά και να είναι καλοί σε κάθε κατοχή της μπάλας. Αυτό ήταν δείγμα καλής αντίδρασης από την ομάδα μας και τώρα έχει σειρά η Ούνικς και να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για το Ρέθυμνο ο Μιχάλης Καμπερίδης ανέφερε: «Θεωρώ πως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στο πλάνο και αμυντικά και επιθετικά. Και σε συνδυασμό με την ευστοχία μας και το ομαδικό μας παιχνίδι ήμασταν κοντά στο σκορ. Η ποιότητα όμως του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο ημίχρονο και η στατικότητά μας και τα προβλήματα στην άμυνά μας ήταν φυσιολογικό να επιτρέψουν στους αντιπάλους μας να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός έχει επιπλέον ματς στην Ευρώπη και θα είχε σημάδια κούρασης, αλλά κι εμείς στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς, στο τέλος της τρίτης περιόδου».

 

karta antonis garden