Οι δηλώσεις από Παπαθεοδώρου και διεθνείς

Μπάσκετ 11 Ιουλίου 2017, 10:47

Ανυπόμονοι για την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δηλώνουν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου, αλλά και οι Ελληνες διεθνείς, που εκφράστηκαν θετικά για το νικηφόρο τεστ επί της Ιταλίας.

Εν αρχή ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι, «το βασικό για μας είναι να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό, γιατί έχουμε κάποια προβλήματα που είναι σημαντικά για μας. Από την άλλη, τα παιδιά έκαναν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Είναι συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, έχουν ενέργεια, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια ακόμη που χρειαζόμαστε για να παίξουμε σε καλύτερο επίπεδο στην άμυνα και την επίθεση. Τα δύο φιλικά που απομένουν θα μας βοηθήσουν για να είμαστε πιο κοντά στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας μέχρι το Σάββατο. Υπάρχουν και ομάδες υψηλότερης δυναμικής από την Ιταλία, θα το δούμε και απέναντι στην Ισλανδία και την Ισπανία. Για τον Κώστα (σ.σ. Αντετοκούνμπο) θα περιμένουμε να δούμε τον τραυματισμό του. Ο Λούντζης και ο Χαραλαμπόπουλος είναι σε στάδιο επαναφοράς στην ομάδα, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κλείνουν τρεις εβδομάδες εκτός ομάδας και χρειάζεται υπομονή, προσοχή και λίγη τύχη για να τους έχουμε έτοιμους».

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Μουράτος τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικά τα τελευταία τεστ. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά, παίξαμε με ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ήμασταν πολύ σκληροί στην άμυνα. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στην Κρήτη και έχουμε την εμπειρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ο κόσμος είχε αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Θα χαρούμε πολύ να τους δούμε και πάλι στο γήπεδο για να μας στηρίξουν».

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Σκουλίδας επεσήμανε ότι, «πιστεύω ότι δείξαμε καλά δείγματα, επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τις ομάδες στους 50-60 πόντους, θα μπορέσουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τουρνουά. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε και θα το κάνουμε βλέποντας βίντεο και μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Είναι καλό που έχουμε πλουραλισμό, δεν παίζει ρόλο ποιος βάζει τους περισσότερους πόντους αλλά το θέμα είναι πως έχουμε ομαδικό πνεύμα».

karta antonis garden