ΟΑΚ: «Μνημόνιο συνεργασίας με ΓΓΑ» για τα έργα στα Χανιά

Σπορ 9 Οκτ 2020, 10:41

Για συμφωνία, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα των αθλητικών υποδομών στα Χανιά κάνει λόγο σε σχετική ενημέρωση που δίνει στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Η ενημέρωση έρχεται ως συνέχεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που υπήρξε την Πέμπτη το μεσημέρι μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚ, Αρη Παπαδογιάννη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Σε αυτήν γίνεται λόγος για «μνημόνιο συνεργασίας» που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές το επόμενο διάστημα για την αναβάθμιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων.

Μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση γίνεται λόγος για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που αφορά τις εργασίες στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η σχετική ενημέρωση από τον ΟΑΚ αναφέρει τα εξής:

Συνεργασία Ο.Α.Κ. & Γ.Γ.Α. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Χανιά – Σε απόλυτη προτεραιότητα οι παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας

Στην Αθήνα για σειρά προγραμματισμένων επαφών σε Υπουργεία που συνεργάζονται με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, βρίσκεται από την Πέμπτη 8/10/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Αρης Παπαδογιάννης. Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με τις δυο πλευρές -Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ο.Α.Κ.- να θέτουν τις βασικές αρχές του «Μνημονίου Συνεργασίας» που θα υπογραφεί μεταξύ τους το αμέσως επόμενο διάστημα, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής συνδρομής, για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις ακόλουθες Αθλητικές Υποδομές των Χανίων: Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρου Χανίων (Κολυμβητήριο Νέας Χώρας), Εθνικό Σκοπευτήριο (Καμπάνι Ακρωτηρίου), Εθνικό Στάδιο, Κλειστό Γυμναστήριο, Αντισφαίριση και Κολυμβητήριο Νέας Χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το φλέγον ζήτημα του Κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα, με τον κ. Αυγενάκη, να μεταφέρει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να δοθούν άμεσα λύσεις, στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αθλητική εγκατάσταση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο έργο, διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ουσιαστική ακόμη είναι η στήριξη της όλης προσπάθειας που αφορά την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στα Χανιά, τόσο του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, όσο και της βουλευτού Χανίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα την στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνης στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με την εκπόνηση όλων των μελετών, που αφορούν το πλέγμα των Αθλητικών Εγκαταστάσεων “Εθνικού Χαρακτήρα” στα Χανιά. Από πλευράς μας -και με την αρωγή του εποπτεύοντος Υπουργείου Υποδομών- θα δώσουμε τη μέγιστη δυνατή προτεραιότητα, με έμφαση στις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Κολυμβητήριο Χανίων της Νέας Χώρας. Στόχος μας είναι, το μελετητικό μέρος, να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς και χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις, με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα θέμα, που απασχολεί έντονα, εκατοντάδες οικογένειες στα Χανιά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Αρης Παπαδογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

karta antonis garden

Rabona ad