Ο υπουργός αθλητισμού για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 12 Απριλίου 2017, 19:10

Στο Παγκρήτιο στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο των Χανίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sport24 Radio 103.3” και μίλησε εφ’ όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τα γήπεδα – αθλητικές εγκαταστάσεις. Στην απάντησή του αναφέρθηκε τόσο στο Παγκρήτιο στάδιο όσο και στο “ημιτελές ποδηλατοδρόμιο των Χανίων” (όπως το χαρακτήρισε).

Διαβάστε το συγκεκριμένο σημείο των δηλώσεών του στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι”:

«Σαφέστατα. Για θέματα ασφαλείας, είναι σαφείς οι κατευθύνσεις και τα δείγματα που έχουμε δώσει. Θα λυθούν το συντομότερο δυνατό, όλα τα σοβαρά ζητήματα και τα μικρότερα. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ υπήρξε νομοθετική ρύθμιση, υπάρχει το πρότζεκτ της Αθήνας που αφορά το γηπεδικό του Παναθηναϊκού στο Γουδή, για τη χρήση των ολυμπιακών ακινήτων και κυρίως τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, από τον Παναθηναϊκό και την μπασκετική ΑΕΚ, την αξιοποίηση του τένις για φιλοξενία Γκραντ Σλαμ.

Το θέμα του ΣΕΦ και των αθλητικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Θα βρούμε λύσεις και χρονοδιαγράμματα. Υπάρχουν και μικρότερα ζητήματα, όπως το στέγαστρο του Παγκρητίου, το οποίο αιωρείται, το ένα κομμάτι έπεσε…

Το ημιτελές ποδηλατοδρόμιο των Χανίων… Να δούμε την αναδιανομή και σε ποια κατεύθυνση, γιατί υπάρχουν γήπεδα που είναι δημόσιας ιδιοκτησίας, όπως οι Ζωσιμάδες για παράδειγμα.

Τα χρήματα που θα δοθούν να μη γίνουν αέρας, αλλά να πάνε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Έχουμε μια γηπεδική ζούγκλα. Έχουμε καταστάσεις τριτοκοσμικές. Αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Μπορεί να γίνει ελκυστικό το προϊόν και να φέρει έσοδα. Και να κινήσει την οικονομία.»

Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά ξεκίνησε το 2002 (ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004) και σταμάτησε το 2008 λόγω έλλειψης πιστώσεων, ενώ είχε ολοκληρωθεί κατά 80%.

Το 2011 ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, ανέλαβε την χρηματοδότησή του αλλά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα η συνέχιση της κατασκευής ακυρώθηκε λόγω λαθών στις διαστάσεις και τις προδιαγραφές του ποδηλατοδρομίου κι έκτοτε έχει αφεθεί στην… τύχη του.

karta antonis garden