Ο Βασ. Διγαλάκης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Υγρός στίβος 15 Ιαν 2021, 20:14

Τις απόψεις του για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου καταγράφει ο Βασίλης Διγαλάκης. Σύμφωνα με την κρίση του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ., υπάρχει μελετητική ωριμότητα που μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη του έργου.

Βαρύνουσας σημασίας η άποψη από τον κ. Διγαλάκη, ο οποίος επί δικής του θητείας στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως πρύτανης είναι γνωστό ότι δρομολογήθηκαν διαδικασίες για την αποκατάσταση και λειτουργία του κολυμβητηρίου, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει, έχει προτείνει στον κ. Αυγενάκη το Πολυτεχνείο Κρήτης να είναι ανάμεσα στους διαχειριστές του κολυμβητηρίου.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις από τον κ. Διγαλάκη έχουν ως εξής:

«Το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων στο Ακρωτήρι με έχει απασχολήσει από την περίοδο της θητείας μου ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2013-2017), οπότε και δρομολογήσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση και λειτουργία του.

Με βάση όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θεωρώ ότι η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δίνει μία ικανή προοπτική για την αποκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης. Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα, δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι η χρήση των μελετών για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης, που ολοκληρώθηκαν στο διάστημα της θητείας μου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσδίδουν μελετητική ωριμότητα, θα επιταχύνουν την εξέλιξη του έργου και καθιστούν βιώσιμη τη λειτουργία του καθώς προβλέπουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχω ήδη προτείνει στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, να συμμετέχουν στη διαχείριση – διοίκηση του κλειστού κολυμβητηρίου και γενικότερα του αθλητικού κέντρου, που προβλέπει η πρόταση του κ. Αυγενάκη στην παραχωρούμενη έκταση, και εκπρόσωποι του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κρήτης (ιδιοκτήτης της έκτασης). Στόχος μας πρέπει να είναι να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι το ταχύτερο δυνατόν προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της».

karta antonis garden

Rabona ad