Ο Τζωρτζάκης για το L’Étape Greece by Tour de France

Ποδηλασία | 28 Μαρτίου 2023, 20:05

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον αγώνα "L’Étape Greece by Tour de France", που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία).

KTEO Κρήτης

Η Ελλάδα γίνεται η 22η χώρα που φιλοξενεί τον δημοφιλέστατο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης μίλησε στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τόσο τη διοργάνωση, όσο και τη δική του πλευρά για τον αγώνα.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής τόνισε ότι για τον ίδιο αποτελεί γιορτή και ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του με πολλούς αθλητές.

Τί είναι το “1o L’Étape Greece by Tour de France”; Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

«Το 2023 και για πρώτη φορά, ο θρύλος του Tour de France, του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συναντά τον Ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό Ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές, και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Το L’Étape Greece, όπως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις της διεθνούς σειράς Tour de France, είναι σχεδιασμένο από ειδικούς, προκειμένου να αναπαράγει τη Γαλλική εμπειρία του L’Étape du Tour μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

Η οργάνωση θα είναι κατά τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, ούτως ώστε οι ποδηλάτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα του Γαλλικού ποδηλατικού αγώνα και να βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες ενός πελοτόν.

Οι δυο αγωνιστικές επιλογές διαδρομών που παρέχει το L’Étape είναι κατάλληλες για ερασιτέχνες ποδηλάτες οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μοναδικής ομορφιάς κυκλική διαδρομή γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.

Αν δεν έχετε εξερευνήσει τη Δυτική Πελοπόννησο και την Αρχαία Ολυμπία, αν θέλετε να ζήσετε από κοντά τον παλμό του Tour de France, αν έχει περάσει καιρός από τότε που κάνατε κάτι για πρώτη φορά, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να απολαύσετε μια εμπειρία γεμάτη αδρεναλίνη και συγκίνηση.

Η διαδρομή στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια διαδρομή που θα τη θυμάστε για πάντα.»

manolikakis
Synagogi

Rabona ad