Ο Σαββίδης ανακοίνωσε την επιστροφή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

Super League 1 26 Μαΐου 2021, 17:37

Μέσω του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, πιστοποιείται πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ την επόμενη περίοδο.

Αυτό ισοδυναμεί με το ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν θα συνεχίσει από τη θέση που ήταν μέχρι τώρα, τον οποίο ο Σαββίδης ευχαριστεί και όπως τονίζει, του έχει προτείνει να παραμείνει στην ομάδα από οποιαδήποτε θέση θέλει εκείνος.

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο Λουτσέσκου επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, προπονητής τον οποίο ο Σαββίδης χαρακτηρίζει ως αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης έως σήμερα επιτυχίας του συλλόγου.

Η δήλωση από τον κ. Σαββίδη είναι η εξής:

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα και δική μου δέσμευση όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ ήταν να φέρουμε επιτυχίες στο Σύλλογο και χαρά στους φιλάθλους.

Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία.

Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο κι ανέλαβε την ευθύνη για το Σύλλογο σε μια κρίσιμη για μας στιγμή, τον οδήγησε στη νίκη στο Κύπελλο σ’ έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες και στην πράξη έδειξε τι σημαίνει το DNA του ΠΑΟΚ.

Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει.

Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ’ αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Μας περιμένει δύσκολος, ανηφορικός δρόμος, αλλά εμείς δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε.

Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι.

Με εκτίμηση,

Ιβάν Σαββίδης