Ο “κόσμος” της ποδηλασίας μιλά για το ποδηλατοδρόμιο

Αφιερώματα | 13 Φεβρουαρίου 2021, 21:13

Το athlitiko απευθύνθηκε στον κόσμο της ποδηλασίας προκειμένου να καταγράψει μια γενικότερη εντύπωση για τις διαφαινόμενες σημαντικές εξελίξεις που καταγράφονται σχετικά με το ποδηλατοδρόμιο.

Απευθυνθήκαμε σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γενικότερα τον κόσμο της ποδηλασίας… Σκοπός μας να “πάρουμε” απόψεις για το ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορούσε να λάβει σάρκα και οστά η αποπεράτωση των έργων στο ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου και να τεθεί σε λειτουργία.

Για τον κόσμο της ποδηλασίας, το καθαρά αγωνιστικό μέρος των αθλητών, αλλά και όλους όσοι αγαπούν το ποδήλατο παρουσιάζεται γι’ αυτούς μια πραγματικά πολύ σημαντική προοπτική. Γενικότερα όμως οι εξελίξεις με το ποδηλατοδρόμιο θα βοηθήσουν τον αθλητισμό των Χανίων, την Κρήτη γενικότερα, αλλά και όλη τη χώρα με το ν’ αναμένεται να γίνει το δεύτερο μόλις μετά απ’ αυτό στο ΟΑΚΑ…

Μια εξαιρετική προοπτική που αναμένεται να λάβει προεκτάσεις και πάνω στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού.

Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις από ανθρώπους που αναζητήσαμε από το χώρο της ποδηλασίας μετά τις ανακοινώσεις που έχουν υπάρξει, αλλά και όλα όσα καταγράφονται μέχρι σήμερα σχετικά από τον Δήμο Χανίων…

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (πρωταθλητής Ελλάδος)

«Με μεγάλη ευχαρίστηση είδα σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του ποδηλατοδρομίου Χανίων, ένα έργο που δημοπρατήθηκε πριν καν ξεκινήσω την ενασχόληση μου με το άθλημα της ποδηλασίας, δηλαδή πάνω από 17 χρόνια… Η σημαντικότητα του έργου θα φανεί άμεσα, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στο άθλημα και θα προσελκύσει αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη. Θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον υφυπουργό κ. Αυγενάκη που μιλά με πράξεις και βέβαια στον δήμαρχο Χανίων, κ. Σημανδηράκη. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο που το έργο θα ολοκληρωθεί εν θητεία τους».

Κώστας Λιβανός

Κωνσταντίνος Λιβανός (παγκόσμιος πρωταθλητής – πρωταθλητής Ευρώπης)

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος έπειτα από την ανακοίνωση του δημάρχου και ολόκληρου του επιτελείου μετά από πολλά χρόνια και αρκετό αγώνα ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο αυτό το ποδηλατοδρόμιο-φάντασμα. Θα είναι ένα σπουδαίο έργο για τα Χανιά, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Πιστεύω πως αυτό το έργο θα δώσει μια διαφορετική γνώμη για την ποδηλασία στα Χανιά, ειδικά τώρα που έχουμε και περισσότερες υποδομές για ποδήλατο μέσα στην πόλη. Είναι ένα ποδηλατοδρόμιο ιδανικό για αγώνες, αλλά και για την προετοιμασία όλων των αθλητών της Ελλάδας και όλου του κόσμου».

Παναγιώτης Μαρεντάκης (προπονητής Τάλω ΑΝΕΚ LINES)

«Με χαρά άκουσα την ευχάριστη τροπή που έχει πάρει το θέμα που αφορά την αποπεράτωση του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά. Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, από την πρώτη στιγμή που του γνωστοποιήθηκε το θέμα έδειξε το ενδιαφέρον του και μαζί με όλο το επιτελείο του προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η αποτύπωση της τωρινής κατάστασης της εγκατάστασης και ποιες είναι οι δυνατές μελλοντικές προδιαγραφές ώστε το ποδηλατοδρόμιο ν’ αποπερατωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ν’ αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές της ποδηλασίας, αλλά και τους κατοίκους του Ακρωτηρίου. Αφενός το ποδηλατοδρόμιο Χανίων θ’ αποσυμφορήσει το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, αφετέρου θ’ αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης της ποδηλασίας ταχύτητας και κέντρο Ακαδημίας ποδηλασίας για τα νεαρά παιδιά του Ακρωτηρίου. Οι παράλληλες δραστηριότητες που μπορούν να λειτουργήσουν, πιστεύω ότι μπορεί να το καταστήσουν πρότυπο για μια βιώσιμη σύγχρονη εγκατάσταση».

Στέφανος Λυραντωνάκης (πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής Κύδωνα)

«Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, προσωπικά, αλλά και όλη η ποδηλατική κοινότητα στηρίζουμε τις προσπάθειες για να τελειώσει επιτέλους το έργο και να παραδοθεί στους Κρητικούς αθλητές, αλλά και στους Ελληνες ποδηλάτες. Εάν οι υποσχέσεις γίνουν πράξεις, τότε θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος όπου τα Χανιά έχουν μια παράδοση. Το επόμενο βήμα που πρέπει να σχεδιάζεται από τώρα είναι να γίνουν μελέτες για το πώς πραγματικά μπορεί ν’ αξιοποιηθεί μετά την τελειωτική κατασκευή του. Π.χ. εκτός από τις προπονήσεις των αθλητών και τη διοργάνωση αγώνων, θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για ομάδες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό για τις προπονήσεις τους, αφού η Κρήτη διαθέτει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Επίσης θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν χώρος εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων τις ημέρες και ώρες που δεν θα χρησιμοποιείται για την περαιτέρω εκμετάλλευση του χώρου».

Μύρων Γιακουμογιαννάκης (παλαίμαχος αθλητής ποδηλασίας, δημοτικός σύμβουλος Χανίων)

«Σίγουρα οι εξελίξεις για το ποδηλατοδρόμιο είναι σε θετική βάση. Αλλωστε, είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 15 χρόνια. Κάποιοι άνθρωποι παλέψαμε γι’ αυτό και ευελπιστούμε έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να γίνει αυτό που πρέπει. Παρ’ όλα αυτά, επειδή προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια και τις υποσχέσεις, θα μου επιτρέψετε να “χειροκροτήσω” όταν το έργο θα είναι πραγματικότητα και όχι απλώς σχέδια επί λόγων».

Σοφία Λιοδάκη (πρωταθλήτρια Ελλάδος)

«Με μεγάλη χαρά διάβασα τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Σημανδηράκη για την πρόοδο των εργασιών όσον αφορά το ποδηλατοδρόμιο Χανίων. Είναι κάτι που περιμένουμε χρόνια να γίνει. Θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προετοιμασία μας γιατί δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουμε μέχρι την Αθήνα για να κάνουμε προπονήσεις στην πίστα. Εκτός αυτού, πιστεύω ότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του τόπου γιατί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ομάδες του εξωτερικού, με δεδομένο ότι ο καιρός εδώ στην Κρήτη ευνοεί την προετοιμασία τους. Ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα και να το χαρούμε όλοι όσοι αγαπάμε την ποδηλασία της πίστας».

Βασίλης Μαυριγιαννάκης (πρωταθλητής Ελλάδος)

«Μακάρι πραγματικά να ολοκληρωθεί το ποδηλατοδρόμιο. Είναι πολύ σημαντικό για την ποδηλατική κοινότητα των Χανίων, πανελλήνια και όχι μόνο! Το έργο αυτό θα βοηθήσει στην προετοιμασία των αθλητών πίστας -και όχι μόνο- καθώς είναι το πραγματικό περιβάλλον που αγωνίζονται. Επίσης λόγω της καλής γεωγραφικής θέσης που βρίσκεται θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για την προετοιμασία τους, αλλά και να διεξάγονται διεθνείς αγώνες. Ακόμη, θα είναι ένα ασφαλές μέρος όπου οι πολίτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να ποδηλατούν χωρίς να έχουν το άγχος της κυκλοφοριακής κίνησης».

Νίκος Λιανόπουλος (παλαίμαχος αθλητής ποδηλασίας)

«Χρόνια τώρα η χανιώτικη ποδηλασία αναζητά μια “στέγη”! Μια “στέγη”, η οποία θα καλύψει, αφενός τους παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους και σε κάθε κατηγορία και αγώνα που τρέχουν Χανιώτες πρωταθλητές, αφετέρου όλους τους νέους και παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την εξαιρετική παράδοση που έχουν τα Χανιά στην αγωνιστική ποδηλασία. Ενα έργο που μαζί με οτιδήποτε γίνεται στο χώρο του αθλητισμού, μόνο καλά έχει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία… Εύχομαι ολόψυχα να ολοκληρωθεί σύντομα και να έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τον χώρο της ποδηλασίας την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των παιδιών μας. Μακάρι, όλη αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τους ποδηλατόδρομους στην πόλη και με το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, να είναι η απαρχή για μια κοινωνία η οποία θα γυρίσει την πλάτη στο αυτοκίνητο και θα έρθει πιο κοντά στο ποδήλατο, που τόσα μπορεί να προσφέρει στην σωματική και ψυχική υγεία όλων μας».

Γιώργος Φραγκιουδάκης (προπονητής ποδηλασίας)

«Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα η εξέλιξη της αποπεράτωσης του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι. Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και ακούγοντας της δηλώσεις του δημάρχου και των συνεργατών του για πρώτη φορά πίστεψα ότι ίσως αυτή την φορά επιτέλους να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, που τόσο το έχει ανάγκη η ποδηλασία του τόπου μας. Πραγματικά, κάθε φορά που περνούσα απ’ έξω μ’ έπιανε μια μεγάλη θλίψη που έβλεπα ένα τόσο απαραίτητο αλλά και σχεδόν ολοκληρωμένο έργο να παραμένει στάσιμο και άδειο! Ευτυχώς που οι τελευταίες επιτυχίες των νεαρών αθλητών του Τάλω ΑΝΕΚ LINES στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα έδωσαν πάλι την αφορμή να ξανανοίξει η συζήτηση και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του… Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν πράξη οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου και του υφυπουργού Αθλητισμού και επιτέλους να δούμε τους αθλητές να προπονούνται στο χανιώτικο ποδηλατοδρόμιο και να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Κλείνοντας, πέρα για την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται από τον δήμαρχο Χανίων, κ. Σημανδηράκη, οφείλω να τον συγχαρώ και για την τόλμη που δείχνει στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας και πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι μας ν’ αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια άσχετα με το ποιο μέσο μετακίνησης χρησιμοποιούμε και με το αν έχουμε ή όχι επιχείρηση μέσα στην πόλη. Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο ιδιωτικό μας συμφέρον και ας δούμε ότι μόνο κερδισμένη θα είναι η πόλη μας. Είμαι σίγουρος ότι μετά από λίγους μήνες όλοι θ’ αναγνωρίσουν την αξία και την χρησιμότητα αυτού του έργου».

Κώστας Ορφανουδάκης (παλαίμαχος αθλητής ποδηλασίας)

«Η πόλη των Χανίων έχει παράδοση στην αγωνιστική ποδηλασία εδώ και πολλά χρόνια, με σημαντικές διακρίσεις αθλητών, σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς επίσης και εκπροσώπηση της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με πολύ χαρά παρακολουθώ διακριτικά, την ενεργοποίηση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την αποπεράτωση ενός τόσο σημαντικού έργου για την πόλη μας και για το άθλημα της ποδηλασίας, του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου. Ενα έργο, το οποίο επί χρόνια λίγο πριν ολοκληρωθεί, έχει παγώσει και καταστρέφεται καθημερινά… Οι εγκαταστάσεις αυτές, “στολίδι” για την πόλη μας, θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για την προπόνηση των αθλητών μας, αλλά και κίνητρο για νέα παιδιά να ξεκινήσουν ποδηλασία σ’ ένα νέο χώρο προστατευμένο από αυτοκίνητα που θα προπονούνται με ασφάλεια. Επιπλέον, θεωρώ ότι το ποδηλατοδρόμιο αναβαθμίζει αθλητικά την πόλη μας και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για άλλες ομάδες της Κρήτης, όλης της Ελλάδας, αλλά και ομάδων ξένων χωρών από διάφορα μέρη του κόσμου, που θα εκμεταλλευτούν τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας. Ευελπιστούμε ότι οι ενέργειες του Δήμου Χανίων, τόσο με την αποπεράτωση του, αλλά και με τις εντυπωσιακές προσπάθειες δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης θα συνεχιστούν το ίδιο δυναμικά! Ολη αυτή η προσπάθεια είναι αν μη τι άλλο πρόοδος και πολιτισμός».

Rabona ad

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

bd138

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

bandar togel online

bandar togel online

situs poker online

togel online

login joker123

situs sbobet terpercaya

agen slot online

tante4d

qqemas

mpo757

bola88

qqdewa

http://11mail.catholicworker.org/

http://27rqdsc86t.danluu.com/

http://3.preciousplastic.com/

https://developer.sweetyhigh.com/

https://tribler.orgwww.tribler.org/

http://20.sorgalla.com/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/sbobet/

http://20.sorgalla.com/togel-online/

https://bd138.com/

https://bd138.net/

https://bd138.org/

https://bd138.info/

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online terbaik

situs agen slot online

agen slot online terpercaya

agen slot online indonesia

agen slot online

situs sbobet terpercaya

agen slot online resmi

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online