Ο Παπακώστας για τη συμμετοχή της Εθνικής προκορασίδων σε τουρνουά της UEFA

Ποδόσφαιρο Γυναικών | 18 Νοεμβρίου 2022, 12:13

Για τη σημασία του επίσημου αναπτυξιακού τουρνουά της UEFA, στο οποίο συμμετείχε η ομάδα των προκορασίδων της χώρας μας, μίλησε ο προπονητής Γιώργος Παπακώστας.

Ο προπονητής των Εθνικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων, Γιώργος Παπακώστας, που είναι υπεύθυνος και για την ομάδα των προκορασίδων -με παίκτριες κάτω των 15 ετών- μίλησε για το αναπτυξιακό της Αλβανίας στο οποίο συμμετείχε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακώστα:

“Ήταν ένα αρκετά πετυχημένο αναπτυξιακό τουρνουά για την ηλικιακή κατηγορία των Προκορασίδων, μια διοργάνωση με ευθύνη της UEFA. Πετύχαμε δύο νίκες με τις αντίστοιχες ομάδες της Αλβανίας και της Ανδόρας με 3-1 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ ηττηθήκαμε από την ομάδα της Εσθονίας με 1-0. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό, δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα, τα οποία βέβαια έχουν κι αυτά τη σημασία τους, καθώς προσφέρουν κυρίως στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, κορίτσια τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην Εθνική ομάδα των Κορασίδων αγωνίζονται σε επίσημο τουρνουά της UEFA, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν εμπειρίες, ώστε με την ένταξη τους στις Εθνικές ομάδες να είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των επίσημων διοργανώσεων.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής κ. Κωσταντινίδης έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, οπότε θα συνεχιστούν μέσα στη χρονιά οι δράσεις και οι συγκεντρώσεις, για να μπορέσουν οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων να δουν και άλλες, ακόμη μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες εντός της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας για το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας”.

Estrella
ELA Taverna
Digital Print Shop
AO CHANIA
Crepaland Greece
Chania cash

Rabona ad