Ο Λευτ. Αυγενάκης σε 10 προσωπικές ερωτήσεις

Σπορ 13 Μαΐου 2023, 16:11

Συνέντευξη… επί προσωπικού έδωσε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε 10 προσωπικές ερωτήσεις.

KTEO Κρήτης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει υπερήφανος για το έργο του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δώσαμε μια πρωτόγνωρη δυναμική σε ένα χαρτοφυλάκιο, που λίγοι υπολόγιζαν στην αρχή και οραματίζομαι να καθιερωθεί ο αθλητισμός ως μια βασική και υπολογίσιμη δύναμη για τις επόμενες Κυβερνήσεις».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ηρακλειώτη πολιτικού:

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Δέκα χρόνια μετά βλέπω τον εαυτό μου ακόμα πιο ώριμο, πιο αποτελεσματικό, πιο ήρεμο και πιο συνθετικό. Στοιχεία δηλαδή, που χρειάζονται στην πολιτική και αποκτώνται σταδιακά και με την εμπειρία.

Πείτε μου 5 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν;

Αμεσότητα, εργατικότητα, πάθος, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα, με οτιδήποτε καταπιάνομαι.

Ποιος είναι ο αυστηρότερος κριτής σας;

Οι αυστηρότεροι κριτές μου είναι η σύζυγός μου και ο γιος μου. Αλλά και οι στενοί μου συνεργάτες, με τους οποίους έχουμε γίνει μια δεμένη οικογένεια.

Γιατί γίνατε πολιτικός;

Σίγουρα δεν έγινα πολιτικός επειδή είχα κάποιου είδους «κληρονομική υποχρέωση». Προέκυψε από την αγάπη μου για τα κοινά και την εσωτερική επιθυμία μου αν προσφέρω όπως μπορώ στον τόπο μου. Κι ομολογώ ότι τελικά η ενασχόληση με την πολιτική είναι κάτι που με εκφράζει απόλυτα.

Πώς επηρεάζει η πολιτική την προσωπική, οικογενειακή  και επαγγελματική σας ζωή και πώς τα συνδυάζετε;

Η πολιτική επηρεάζει και μάλιστα σημαντικά την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή. Άλλοτε προς το καλύτερο, μέσα από την προσφορά και τις πολύτιμες εμπειρίες και άλλοτε εις βάρος μου. Ωστόσο, δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα σας και ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;

Το μεγαλύτερό μου μειονέκτημα είναι ότι παθιάζομαι με αυτό που κάνω. Και όταν αναλαμβάνω κάτι, δίνω όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να φτάσω στον τελικό στόχο. Αυτή η συνήθεια ενίοτε αποβαίνει εις βάρος του οργανισμού μου. Όταν όμως έρχεται η ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρας δεν το μετανιώνω.

Για ποια αποτελέσματα του έργου σας είστε περήφανος και τι οραματίζεστε να πραγματοποιήσετε;

Είμαι υπερήφανος για το έργο μου ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και για το έργο μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού, όπου πετύχαμε να μπει νοικοκύρεμα και διαφάνεια στο χάος, που επικρατούσε στο αθλητικό οικοδόμημα. Δώσαμε μια πρωτόγνωρη δυναμική σε ένα χαρτοφυλάκιο, που λίγοι υπολόγιζαν στην αρχή και οραματίζομαι να καθιερωθεί ο αθλητισμός ως μια βασική και υπολογίσιμη δύναμη για τις επόμενες Κυβερνήσεις.

Πείτε μου δύο ανθρώπους που σας επηρέασαν στη ζωή σας για την διαμόρφωση της σημερινής σας προσωπικότητας;

Πρωτίστως ο πατέρας μου, ο Κωνσταντίνος Αυγενάκης, με τον οποίον είχα πάρα πολύ ιδιαίτερη σχέση και σήμερα δεν είναι στη ζωή. Επίσης, ένας σπουδαίος άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για τον χαρακτήρα μου είναι ο πρώην Ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Σαρειδάκις.

Ποιόν πολιτικό θαυμάζετε περισσότερο;

Θαύμαζα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν από τους ανθρώπους που με ενέπνευσαν και με παρότρυναν να ασχοληθώ με την πολιτική. Σήμερα, η αλήθεια είναι ότι είμαι θαυμαστής του έργου και της αποτελεσματικότητας του γιού του, του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας χόμπι και γιατί;

Μου αρέσει πάρα πολύ ο αθλητισμός. Ιδιαίτερα, είμαι φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παίζω συχνά μπιτς βόλεϊ, κάνω κικμπόξινγκ και γενικότερα αθλούμαι καθημερινά. Η άσκηση μού δίνει ενέργεια και καλή διάθεση να αντιμετωπίσω τις υποχρεώσεις μου.

manolikakis
Synagogi

Rabona ad