Ο Λεων. Λεουτσάκος και οι ευθύνες για το χάος σε SL2 – FL

Super League 2 25 Νοεμβρίου 2020, 17:13

Ο χρόνος ενδεχομένως μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες… Ο λόγος για τη στάση που έχει κρατήσει, την πολιτική που έχει χαράξει αυτό το διάστημα ο φορέας των δύο κατηγοριών, Super League 2 - Football League.

Σε μια στιγμή όπου η κατάσταση δείχνει να “βράζει” λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στα δύο πρωταθλήματα, με 32 ομάδες να βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης περιμένοντας εδώ και εβδομάδες το πότε θα δοθεί το σήμα ώστε να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους, οι ευθύνες που αφορούν κυρίως το προεδρείο της διοργανώτριας είναι πολλές και ιδιαίτερα μεγάλες.

Αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, από τα ίδια τα γεγονότα, πως οι κινήσεις που εξ αρχής έγιναν, ήταν λανθασμένες. Το γεγονός μάλιστα αυτό μαρτυρούν και οι παρεμφερείς επί της ουσίας δηλώσεις που παραχώρησε ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος μιλώντας βέβαια εκ του ασφαλούς τόνισε ότι εφόσον τα δύο πρωταθλήματα είχαν ξεκινήσει θα ήταν δύσκολο -πάντα με δεδομένο ότι θα τηρούνταν τα πρωτόκολλα- να σταματούσαν…

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες ειδικότερα από τον πρόεδρο, Λεωνίδα Λεουτσάκο δεν είναι και λίγες… Ενδεχομένως γιατί δεν έχει την εμπειρία, ίσως για άλλους λόγους το ζήτημα είναι ότι είναι και ευθύνη δική του, δηλαδή του φορέα στον οποίο προεδρεύει το γεγονός ότι τα πράγματα έχουν καταφτάσει σε αυτό το σημείο.

Η σχετική δε αναφορά του Νικ. Σύψα ο οποίος χρησιμοποίησε την φράση «για τα πανηγύρια» δίνει εν τω μεταξύ μια άλλη οντότητα στο εν λόγω ζήτημα, αφήνοντας ο τελευταίος να εννοηθεί πως δεν περιβάλλει ίσως με καμία εμπιστοσύνη τις ομάδες των δύο κατηγοριών. Κι όλα αυτά παρότι από την πρώτη στιγμή έχει γίνει σαφής αναφορά πως η SL2-FL θα ακολουθήσει κατά γράμμα τα πρωτόκολλα που αφορούν τη μεγάλη κατηγορία, τη SL1…

Φαίνεται ακόμα πως υπήρξε λάθος κινητικότητα σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η στάση που τήρησαν τα δύο πρωταθλήματα όσον αφορά την πίεση που ενδεχομένως θεωρούσαν ότι θ’ ασκούσαν προς την ΕΡΤ, με την οποία δεν υπάρχει παρεπιπτόντως ακόμα συμφωνία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα ήθελαν, με το να αρνήθηκαν να ξεκινήσουν να παίζουν. Υπενθυμίζεται πως αρχικά η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί τουλάχιστον για την Super League 2 στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Super League 2 – Football League θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και ειδικότερα το προεδρείο για το ότι τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση, σίγουρα ωστόσο οι ευθύνες είναι πολλές και μεγάλες όσον αφορά τον κ. Λεουτσάκο για το πώς έχει γίνει συνολικότερα ο χειρισμός αυτής της κρίσης τους τελευταίους μήνες.

Μεταξύ άλλων, το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο ΔΣ που πως έχουμε προεξοφλήσει, είναι στα σκαριά να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.

Estrella
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania