Ο Γλυνιαδάκης στη σύσκεψη για την οπαδική βία

Μπάσκετ 24 Φεβρουαρίου 2022, 18:07

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στην κλειστή σύσκεψη για την οπαδική βία.

KTEO Κρήτης

Ο Χανιώτης πρόεδρος του ΠΣΑΚ ήταν ανάμεσα σε εκπροσώπους κυβέρνησης και κομμάτων, πρώην υπουργούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές, εκπροσώπους ΕΛΑΣ, ΕΟΕ, ΠΣΑΤ, τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, καθώς και εκπροσώπους λιγκών ποδοσφαίρου, βόλεϊ, ομοσπονδιών και νόμιμων λεσχών φιλάθλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στην κλειστή σύσκεψη:

«Ο ΠΣΑΚ διοργανώνει κάθε χρόνο τουρνουά 3on3 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με θέμα “Τάπα στη βία και το ρατσισμό” και παίρνουν μέρος 7 με 8.000 παιδιά, είδαμε μία υπέροχη εικόνα με φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να αγκαλιάζονται στον τελικό του κυπέλλου αλλά όλα αυτά, δεν είναι αρκετά να μπει ο επίλογος στη βία.

Όπως, και να αποκλειστούν δια βίου κάποιοι οπαδοί. Μία όμορφη εικόνα που θα μπορούσε να βοηθήσει, είναι να μπαίνουν οι αθλητές των ομάδων αγκαλιασμένοι στα σχολεία και να μιλάνε στα παιδιά. Να παροτρύνουν τα παιδιά να βλέπουν όλα μαζί τους αγώνες και να εξηγούν ότι είναι απλά ένα παιχνίδι.

Καλό θα ήταν, να μην δημιουργείται κλίμα πριν τους αγώνες και οι δημοσιογράφοι να καλούν αθλητές διαφορετικών ομάδων στις εκπομπές τους, προκειμένου να δείχνουν τη σχέση που έχουν μεταξύ τους και ότι δεν υπάρχει κάτι να τους χωρίσει. Δεν θέλουμε να δούμε κάποιον γονιό πάλι να πηγαίνει στην κηδεία του παιδιού, να μην θρηνήσουμε ξανά.

Να μπει ένα τέλος επιτέλους στη βία. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, οι πρόεδροι των ομάδων, οι ΚΑΕ, οι ΠΑΕ και να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσα από τα σχολεία, ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα, να βλέπουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στις εξέδρες και φυσικά οι σύνδεσμοι να υποδέχονται τη φιλοξενούμενη ομάδα, ώστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα στην κοινωνία.»

Rabona ad