Ο Γλυνιαδάκης για την ασφάλιση των αθλητών

Μπάσκετ 12 Μαρτίου 2021, 21:41

Για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του ΠΣΑΚ όσον αφορά την ασφάλιση των αθλητών, την επιμόρφωση μέσω του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών και την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

KTEO Κρήτης

Ο Χανιώτης παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ανέλυσε όλα αυτά στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr. Αναλυτικά όσα είπε για…

Τι περιλαμβάνει η πρόταση όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλισης των αθλητών στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο; «Η διάταξη αφορά την ασφάλιση των αθλητών όλων των Εθνικών κατηγοριών σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Προχώρησα σε αυτή την πρόταση μαζί με τους συνεργάτες του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, τον λογιστή Πέτρο Μπογράκο και τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο και λογιστή του ΠΣΑΚ…

Μετά, λοιπόν από το περσινό lock-down προσπάθησα να βρω έναν τρόπο ώστε αυτά τα παιδιά να ασφαλιστούν και να μπουν σε ΚΑΔ (σ.σ. Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας). Κάτσαμε, λοιπόν στο ίδιο τραπέζι και φτιάξαμε αυτή την πρόταση, η οποία πέρασε αρχικώς από το Υπουργείο Αθλητισμού και αναμένεται να περάσει από το Υπουργείο Εργασίας. Οι αθλητές πρέπει να μπουν σε ειδικό καθεστώς ώστε να βρεθεί μια λύση.»

Τι αφορά το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών; «Ήταν μια δική μου πρόταση που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα. Μετά από 21 χρόνια ως αθλητής κι έχοντας παρακολουθήσει το FIBA timeout 2, συνειδητοποίησα πως ουδείς παράγοντας ή τιμ μάνατζερ δεν είχε την παραμικρή εκπαίδευση!

Μιλώντας, λοιπόν με τον καθηγητή και συνεργάτη του ΠΣΑΚ, Δημήτρη Γαργαλιάνο κατέθεσα μια μελέτη στο Υπουργείο Αθλητισμού σχετικά με το πώς μπορούν όσοι ασχολούνται με ένα σωματείο, ένα αθλητικό όμιλο, μια ομοσπονδία ή έναν αθλητικό οργανισμό να εκπαιδευτούν συστηματικά και να εξελιχθούν σε αυτό το κομμάτι.»

Τι άλλες παράλληλες ενέργειες έχουν γίνει από τον Σύνδεσμο; «Μαζί με τον ασφαλιστικό συνεργάτη του Συνδέσμου, δημιουργήσαμε ένα ασφαλιστήριο αυτοκινήτου με το λογότυπο του ΠΣΑΚ.

Όποιο μέλος του Συνδέσμου μας θέλει να ασφαλιστεί εκεί, ένα ποσοστό από το ασφαλιστήριο θα πηγαίνει στο ταμείο αλληλοβοήθειας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, το οποίο έχει βοηθήσει μεταξύ άλλων αθλητές και παιδιά με καρκίνο και πρόσφατα στάθηκε αρωγός στο υπουργείο υγείας και τους σεισμοπαθείς.

Επίσης, φτιάξαμε ένα ασφαλιστήριο που κοστίζει 50 ευρώ τον χρόνο και καλύπτει τα χειρουργεία όλων των αθλητών των εθνικών κατηγοριών. Θεωρώ πως το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένα σωματείο για τους αθλητές του είναι να δώσει 50 ευρώ τον χρόνο και να εξασφαλίσει τα χειρουργεία των αθλητών του. Παρεμπιπτόντως, η ΕΟΚ απέρριψε την πρόταση φέτος, όσον αφορά την Α2.»

Rabona ad