Ο Αναστασάκης πάει Ρίο και δηλώνει: Όνειρο ζω!

Στίβος | 5 Ιουνίου 2016, 23:55

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στα 21 του μόλις χρόνια κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο κάθε αθλητή.

Να προκριθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Χανιώτης σφυροβόλος με βολή στα 77,08 μ. κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων στίβου, κατόρθωσε να βγάλει εισιτήριο για το Ρίο.  

Μάλιστα ο Αναστασάκης κατάφερε να κάνει την δική του μεγάλη υπέρβαση και μάλιστα νωρίτερα από το προσδοκώμενο. Χαρακτηριστικό είναι ο Χανιώτης αθλητής θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς δύο χρόνια νωρίτερα από ότι ο προπονητής του, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο αθλητής δηλαδή με τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996-2012). Κάτι που δείχνει περίτρανα ότι ο Αναστασάκης  είναι ένας εξελίξιμος ρίπτης ικανός να απειλήσει ακόμη και τις επιδόσεις του προπονητή του (80,45 μ. πανελλήνιο ρεκόρ).

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το 1996 τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Παπαδημητρίου είχε βολή στα 77,84 μ., επίδοση την οποία θεωρητικά μπορεί να προσεγγίσει ο Αναστασάκης έως το τέλος της χρονιάς, ενώ δύο χρόνια πριν στα 21 του χρόνια, όσο δηλαδή είναι σήμερα ο Αναστασάκης, είχε ρεκόρ 73,74 μέτρα. Δηλαδή περίπου τριάμισι μέτρα λιγότερα!

Ο Αναστασάκης, ο οποίος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Σιθώνεια (12/6)  από την Τύνιδα όπου βρίσκεται δεν παρέλειψε να στείλει μέσω της σελίδας του στο Facebook το δικό του μήνυμα γι’ αυτή του την διάκριση. Φυσικά και δεν ξέχασε τον σύλλογό του «Ελ.Βενιζέλο», αλλά και τον πρώτο του προπονητή Κωστή Παπαμαρκάκη: «Το ολυμπιακό όριο ήρθε! Πρώτη θέση τους Μεσογειακούς Αγώνες και νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Πόσο χαρούμενος; Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω έως εδώ τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, τον σύλλογο μου Ελ. Βενιζέλο, τους γονείς μου, τους φίλους μου και τον Κωστή Παπαμαρκάκη, που χωρίς αυτόν δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Όνειρο Ζω!»

JoyMachine

Rabona ad