Ντουντουνάκης: Αν είχα τον αδερφό μου θα του ‘λεγα, κοίτα Βαγγέλη τι έχουμε καταφέρει…

Ιδομενέας Face Control | 23 Νοεμβρίου 2021, 22:23

Μια από τις πιο συγκινητικές συνεντεύξεις δίνει στο athlitiko ο Λευτέρης Ντουντουνάκης. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε διαφορετικά από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στον αδελφό του τον οποίο η μοίρα στέρησε από κοντά μας πριν από κάποια χρόνια...

Ο Βαγγέλης Ντουντουνάκης ήταν από τα παιδιά που το “έλεγε” η καρδιά τους: Δεν είχε φόβο, αλλά αντιμετώπιζε με πάθος το ποδόσφαιρο, κάνοντας γνωστό μια μέρα στον πατέρα του ότι ήθελε να πάει να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό. Και τα κατάφερε… Δυστυχώς ωστόσο τα πράγματα δεν πήραν την τροπή που ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρναν. Εξάλλου λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είχε καταφέρει να γίνει αρχηγός στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά και να κληθεί στην Εθνική παίδων, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή για Χανιώτη ποδοσφαιριστή… Η απώλειά του ακόμα και σήμερα πέραν του ότι προκαλεί θλίψη και αβάσταχτο πόνο στην οικογένειά του θα μπορούσε να πει κανείς ότι ισοδυναμεί και με μια μεγάλη απώλεια για το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Πέραν του Βαγγέλη όμως, ο Λευτέρης Ντουντουνάκης τοποθετείται ο ίδιος για το ποδόσφαιρο, την θητεία του στον Ιδομενέα τα τελευταία 4 χρόνια, το τοπικό γενικότερα ενώ αναφέρεται και στην επαγγελματική του δραστηριότητα, που είναι πολύ έντονη και αν μη τι άλλο επιτυχημένη.

Λευτέρη, δεν παρατάς τα γήπεδα έτσι;

Δύσκολο. Δύσκολα παρατάς έτσι μια αγάπη.

Πες μας την αλήθεια, είναι φέτος τόσο καλή ομάδα ο Ιδομενέας ή σας έχουν βοηθήσει τα αποτελέσματα;

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει πάντα με την τύχη, αλλά αυτό έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό μπροστά στην επιτυχία, η τύχη. Οπότε, το να είμαστε τόσο τυχεροί, δεν το νομίζω… Είμαστε καλοί, έχουμε πολύ καλές μονάδες, έχουν έρθει καινούργια παιδιά, που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτό που λείπει, είναι να δέσουμε 100% μεταξύ μας και νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν συμβάλει για να πηγαίνετε πράγματι τόσο καλά. Το καλό κλίμα, οι καλοί παίκτες που διαθέτετε, η επιστροφή στο γήπεδο σας, ο προπονητής που σας δουλεύει τόσα χρόνια… Ολα αυτά μαζί, θα συμφωνήσεις ότι είναι ένας συνδυασμός που φέρνει αυτή την επιτυχία;

Σίγουρα είναι αυτός ο συνδυασμός. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό γενικότερα τα τελευταία χρόνια, ο Μάριος (Σεργάκης) είναι εξαιρετικός πρώτα σαν άνθρωπος και μετά ως προπονητής. Εχουμε καλούς παίκτες, παιδιά που αξίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι αυτό το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο.

Πόσο επηρέασε το τοπικό η διακοπή ή συνεχίζει ακόμα να το επηρεάζει;

Πιστεύω ότι το επηρέασε πάρα πολύ. Ολη αυτή η διακοπή βοήθησε λίγους ουσιαστικά ανθρώπους το να κάνουν κάποια συντήρηση. Ολοι έχουμε τις δουλειές και τις οικογένειές μας, την καθημερινότητά μας, πιστεύω ότι επηρέασε πάρα πολύ αυτό το κομμάτι.

Πώς βλέπεις το επίπεδο φέτος;

Βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο, εμείς για παράδειγμα που πέρσι δεν είχαμε μια καλή πορεία, τώρα είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις. Βλέπεις άλλες ομάδες που ήταν πολύ δυνατές εξ αρχής, φέτος να μην έχουν ξεκινήσει καλά και να υπάρχει μια ανισορροπία. Μπορεί να φταίει κι αυτό που λέγαμε ότι υπήρξε κοντά ένας χρόνος που κάτσαμε. Σίγουρα βλέπω επίπεδο πάντως. Τώρα, το πώς θα εξελιχθεί και θα τελειώσει το πρωτάθλημα δεν το γνωρίζω.

Ο προπονητής σου έχει θέσει σα στόχο να είσαστε μέσα στη 10άδα στο τέλος της χρονιάς. Αυτό δείχνει αυτή τη στιγμή εφικτό, έτσι δεν είναι;

Ο Μάριος είναι ένας άνθρωπος και προπονητής που κοιτάζει πάντα το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Εχει έναν στόχο, δεν μεγαλοπιάνεται ποτέ και όταν ακόμα πήραμε την κατηγορία και επιστρέψαμε στην Α’, ποτέ δεν έλεγε τότε ότι πάμε να κερδίσουμε την κατηγορία. Ελεγε, πάμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά και όπου φτάσουμε. Πιστεύω ότι αν είμαστε λίγο σοβαροί και έχουμε λίγο μυαλό μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που θέλει ο προπονητής και να πάμε ακόμα ψηλότερα.

Πόσα χρόνια είσαι στον Ιδομενέα;

Είμαι στον τέταρτο και θα είναι και ο τελευταίος! Είναι ο τελευταίος χρόνος γενικότερα που ασχολούμαι ποδοσφαιρικά. Δυστυχώς θα σταματήσω μετά το τέλος αυτής της χρονιάς γιατί το πρόγραμμα μου, η καθημερινότητά μου και οι συγκυρίες δε μου επιτρέπουν το να συνεχίσω. Μου είναι πολύ δύσκολο, όσο πραγματικά και να το θέλω.

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις λένε πάντως κάποιοι…

Το είχα πει και πέρσι ότι ήταν η τελευταία μου χρονιά, αλλά λόγω του ότι διακόπηκε, είπα ότι θέλω να ολοκληρώσω μια χρονιά και μετά θα σταματήσω. Οι λόγοι είναι επαγγελματικοί, οικογενειακοί. Εχω μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, που δε μου επιτρέπει να κάνω αυτό που θέλω τόσο πολύ.

Οταν σου ‘ρχεται η λέξη ποδόσφαιρο τι σου έρχεται στο μυαλό;

Είναι μια απόδραση, ας το πούμε έτσι, από την καθημερινότητα το ποδόσφαιρο. Μια διέξοδος για να φύγουν, ας το πούμε, τα προβλήματα που έχει ο καθένας, για να κάνεις αυτό που αγαπάς γιατί για να παίζεις ποδόσφαιρο πάει να πει ότι το αγαπάς. Το ποδόσφαιρο ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία, οι περισσότερες αναμνήσεις που έχεις σαν παιδί δηλαδή είναι με μια μπάλα στα χέρια μέσα στο σπίτι.

Ο Βαγγέλης ήταν καλός παίκτης;

Ηταν ναι, γιατί ήταν απ’ αυτούς που αγαπούσαν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Εβλεπε την μπάλα και ήταν σα να της έλεγε σε θέλω, σε χρειάζομαι… Κοιμόταν και ξυπνούσε με μια μπάλα αγκαλιά, κάτι που δυστυχώς αυτό τον καιρό δεν το βλέπεις εύκολα.

Σου λείπει;

Είναι δυνατόν; Δε νομίζω ότι υπάρχει απάντηση σε αυτό το πράγμα…

Πες μας μερικά πράγματα σχετικά με τη σχέση που είχε με το ποδόσφαιρο. Εφτασε σε ολόκληρο Παναθηναϊκό, ήταν ένα μεγάλο ταλέντο.

Ξύπνησε μια μέρα και είδε στο ίντερνετ αυτά τα καμπ που κάνουν οι ομάδες και λέει του πατέρα μου, «μπαμπά θα πάω». Κι έτσι έγινε… Με τα πολλά, έπεισε τον πατέρα μου, μπήκαν σ’ ένα καράβι και πήγαν στην Παιανία.

Είσαστε Παναθηναϊκοί οικογενειακώς, αν δεν κάνω λάθος;

Βαμμένοι… Φτάνουμε στην Παιανία, λαός από παιδιά… Ξεκίνησαν και φτιάχνανε 11άδες και ήταν το μόνο παιδί που δεν το άλλαζαν… Δηλαδή, γινόντουσαν αλλαγές, αλλά ο Βαγγέλης ήταν ο μοναδικός που δεν έβγαινε. Δεν είχα πάει εγώ, ήμουν 7 χρονών τότε, έχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά. Θυμάμαι πάντως αξέχαστα ότι κάποια στιγμή είμαι στο σπίτι και χτυπά το τηλέφωνο και ήταν ο πατέρας μου και λέει της μητέρας μου, «Αννα τον πήραν!». Πήραν αυτόν και αν δεν κάνω λάθος, άλλα δύο παιδιά. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια ήταν, όμως πάνω κάτω ήταν η χρονιά που ήταν και ο Σωτήρης Νίνης στον Παναθηναϊκό, όταν πρωτοξεκίνησε και μπήκε κι αυτός στις Ακαδημίες. Επαιζαν μαζί, έχουν και φωτογραφίες μαζί.

Και τι έγινε στη συνέχεια;

Τον πήραν, στερήθηκε πολλά. Εμεινε στην Αθήνα από πολύ μικρός, έμενε στη θεία μου, στην αδερφή της μητέρας μου. Εμεναν πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις Ακαδημίες της Παιανίας και κάθε μέρα τον πήγαινε ταξί και όταν τελείωνε η προπόνηση τον γυρνούσε πίσω διότι είχαν ένα όριο για τους παίκτες που έμεναν στις Ακαδημίες. Του είχαν πει πως αν παρέμενε θα τον κρατούσαν του χρόνου μέσα στις Ακαδημίες κι έτσι έγινε, έμεινε μία χρονιά μέσα. Το πάλεψε όσο μπορούσε, ήταν πολύ κουραστικό, ήταν μία ώρα να πάει και μία να γυρίσει, συν την προπόνηση και τα έξοδα, που ήταν όλα από μας… Να είσαι τώρα μικρό παιδί, να είσαι μόνος στην Αθήνα και να ταλαιπωρείσαι τόσο πολύ, ήταν πολύ δύσκολο.

Ηταν όμως ώριμος για την ηλικία του.

Ηταν, αλλά ήταν και πολύ ώριμος ποδοσφαιρικά. Δεν τον έβλεπες δηλαδή και έλεγες είναι ένα παιδί. Ηξερε ότι έπαιζε καλή μπάλα, όλοι το ήξεραν, αλλά δεν ήταν παίκτης που έμπαινε στο γήπεδο γιατί ήξερε πολύ ποδόσφαιρο πραγματικά και θα έκανε αυτά τα ζογκλερικά. Το είχε πολύ με την μπάλα, δεν του έπεφτε κάτω με τίποτα. Θυμάμαι, ήμασταν μικροί και ξεκινούσε να κάνει γκελ και η μπάλα δεν του έπεφτε ενώ έβαζε και έβγαζε τα ρούχα του!

Σ’ αρέσει που σε ρωτάω για τον Βαγγέλη;

Φυσικά. Οι όμορφες αναμνήσεις μας αρέσουν πάντα.

Και μετά; Ακουγόταν για την Επισκοπή.

Είχε γυρίσει, ήταν να πάει στην Επισκοπή. Τον είχαν πάρει στην Εθνική παίδων. Είχε έρθει πρόσκληση να πάει, δεν πρόλαβε… Είχε μιλήσει με τον ΟΦΗ και ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και μάλλον θα πήγαινε εκεί γιατί ήθελε να πάει στον ΟΦΗ. Ηταν αρχηγός δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά του ήταν πάρα πολύ δύσκολο το κομμάτι να πηγαίνει μία ώρα και να θέλει άλλη μία να επιστρέψει, πολλά χρήματα σε ταξί, μεγάλη ταλαιπωρία, τον κούρασε πάρα πολύ, όσο και να ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό. Του ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Αξέχαστα, ο παππούς μου ήταν ο μόνος Ολυμπιακός και πάντα όταν ήμασταν παιδιά όταν του ζητούσαμε κάτι μας έντυνε και τους δύο Ολυμπιακούς, μας πήγαινε σπίτι και μας έπαιρνε αυτό που θέλαμε! Τον κάναμε να έρθει στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και να δει τότε ένα φιλικό και πήρε υπογλώσσιο πριν μπει! Ηταν βαμμένος Ολυμπιακός κι εμείς όλοι Παναθηναϊκοί.

ιδο

Αν είχες τώρα τον Βαγγέλη μπροστά σου τι θα ήθελες να του πεις;

Είναι τόσα πολλά… Δεν είναι τόσο ότι θέλω να του πω, όσο ότι θέλω να του δείξω. Να του δείξω ότι έχω κάνει μια πολύ όμορφη οικογένεια, έχω δύο πολύ ωραία παιδάκια. Οτι τα έχουμε καταφέρει και είμαστε εδώ… Το να του πω… Εάν ξεκινούσαμε να μιλάμε θα τελείωνα του χρόνου και αν… Πιο πολύ θα ‘θελα να του δείξω αυτά που έχουμε καταφέρει.

Συγκινούμαστε πάντως από αυτά που μας λες Λευτέρη… Είσαι πάντως και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας όπως φαίνεται.

Από μικρή ηλικία ήμουν τυχερός που είχαμε την επιχείρηση μας, πήγαινε καλά δόξα τω Θεώ, είμαι από τους τυχερούς που την βρήκα έτοιμη, στρωμένη. Το μόνο μου μέλημα είναι να την εξελίξω όσο γίνεται. Θέλω να συνεχίσω αυτό που έχει χτιστεί γιατί αυτό το πράγμα δεν πρέπει να ξεχαστεί με τίποτα, από που ξεκίνησαν όλα… Θέλουμε να το φτάσουμε όσο περισσότερα γίνεται. Το θέμα είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ από πού ξεκινήσαμε.

Είναι επιτυχία, δεν είναι, ότι όλα τα Χανιά ξέρουν τις Κρέπες Ρωξάνη;

Σίγουρα είναι. Όταν από μικρή ηλικία έλεγα ότι οι γονείς μου έχουν τις Κρέπες Ρωξάνη και όλοι τις γνώριζαν, είναι ένα περίεργο συναίσθημα… Οχι μόνο στην Κρήτη, αλλά έχει υπάρξει ακόμα και να είμαστε στην Αθήνα και να συζητάνε από πίσω μας για τις Κρέπες Ρωξάνη! Είναι ένα συναίσθημα που μας προκαλεί σίγουρα ικανοποίηση, δεν το συζητάμε αυτό και πόσο μάλλον είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το να κρατήσεις ένα μαγαζί εκεί που είναι για 22 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι και λίγα…

Και στη Σούδα το Ντόναλντ…

Αλλο ένα μαγαζί, άλλη μία μεγάλη επιτυχία που είχε ο πεθερός μου με την πεθερά μου. Είναι γύρω στα 37 χρόνια τώρα ανοικτή αυτή η επιχείρηση και δουλεύει ακόμα δόξα τω Θεώ πάρα πολύ καλά. Σίγουρα και αυτό το μαγαζί είναι επιτυχημένο, αλλά όπως γνωρίζουν όλοι, αυτό θέλει πολλή δουλειά και αφοσίωση, χρόνο, σεβασμό προς τους πελάτες και προς όλους.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Ο βασικότερος είναι να είναι καλά η οικογένεια μου. Από εκεί ξεκινάμε. Να έχουμε όλοι την υγειά μας και εφόσον είμαστε όλοι καλά και είμαστε όλοι μαζί, από εκεί και πέρα ό,τι είναι να ‘ρθει θα ‘ρθει. Οποιος κι αν είναι ο στόχος σου, το ξέρεις πολύ καλά, πως ό,τι προγραμματίζεις σε 1 δευτερόλεπτο μπορεί να γκρεμιστεί… Θέλω να προχωρήσω όπως προχωράω όλα αυτά τα χρόνια γιατί πιστεύω πως ό,τι κάνω, το κάνω καλά. Θέλω να προχωρήσω έτσι κι από ‘κει και πέρα ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο.

Rabona ad

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

bd138

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

bandar togel online

bandar togel online

situs poker online

togel online

login joker123

situs sbobet terpercaya

agen slot online

tante4d

qqemas

mpo757

bola88

qqdewa

http://11mail.catholicworker.org/

http://27rqdsc86t.danluu.com/

http://3.preciousplastic.com/

https://developer.sweetyhigh.com/

https://tribler.orgwww.tribler.org/

http://20.sorgalla.com/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/sbobet/

http://20.sorgalla.com/togel-online/

https://bd138.com/

https://bd138.net/

https://bd138.org/

https://bd138.info/

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online terbaik

situs agen slot online

agen slot online terpercaya

agen slot online indonesia

agen slot online

situs sbobet terpercaya

agen slot online resmi

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online