Ντε Κόνινγκ: Ο Γιακουμάκης έχει ικανότητα σκόρερ

Εκτός συνόρων | 13 Ιανουαρίου 2021, 20:33

Σε ρυθμούς... πεντοζάλης κινούνται στη Φένλο καθώς η Ολλανδική ομάδα στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία στη συχνότητα με την οποία σκοράρει ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο Κρητικός επιθετικός έχει πετύχει τα δώδεκα (12) από τα είκοσι δύο (22) τέρματα της Φένλο στη φετινή Eredivisie (δηλαδή περισσότερα από τα μισά) όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος και στο top-10 της Ευρώπης.

Η Ολλανδική ιστοσελίδα “1limburg” αφιέρωσε χρόνο στο… φαινόμενο Γιακουμάκης, με τον προπονητή του Ντε Κόνινγκ να στάζει “μέλι”:

«Γνωρίζουμε ότι ο Γιακουμάκης έχει μεγάλη ικανότητα ως σκόρερ. Εάν έχει τη μπάλα στην περιοχή, ναι, σκοράρει συχνά. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι τον βοηθούν οι άλλοι παίκτες πίσω του. Αυτή είναι μία ομαδική προσπάθεια και αν ξεχωρίζεις, αυτό είναι υπέροχο.»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής των επιθετικών στη Φένλο, Φρανκ Ντεμουτζέ, δήλωσε ως ο πλέον αρμόδιος:

«Ασχολούμαστε με την ολοκλήρωση των φάσεων, διατηρώντας την ηρεμία μπροστά στο γκολ. Κάνουμε προπόνηση πολύ στις κεφαλιές. Αλλά έχει καλή βασική τεχνική. Τα γκολ που έχει σκοράρει δεν είναι τα ευκολότερα γκολ. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και μπορεί να το δει κάποιος στα γκολ που σκοράρει. Είναι πρόθυμος να μάθει.»

Για τον διεθνή Κρητικό επιθετικό μίλησε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ρόελ Μπρούερς, επισημαίνοντας:

«Είναι καλό για μία ομάδα όπως η Φένλο να έχει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα. Έχει ήδη δώδεκα γκολ και μπορεί να πετύχει κι άλλα πολλά.»

karta antonis garden