Τεχνική Κολύμβηση

Τέσσερα χρόνια από το χρυσό "παγκόσμιο" μετάλλιο του Τσουρουνάκη

Ο Χανιώτης πρωταθλητής, Αντώνης Τσουρουνάκης, είναι το σημείο αναφοράς στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ σχετικά με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των 400μ. επιφάνεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Βόλο.

Το 2016, ο Τσουρουνάκης, αποδεικνύοντας τις μεγάλες του δυνατότητες, καταφέρνει να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο σε μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση, όπως είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ΚΟΕ "δεν ξεχνά" αυτό το γεγονός και μάλιστα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως ο Τσουρουνάκης «χρυσώθηκε στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του».

Σε κάθε περίπτωση, ο Τσουρουνάκης συνεχίζει ακόμη να κολυμπά και μένει να φανεί εάν ενδεχομένως θα κυνηγήσει κάποια μεγάλη επιτυχία αυτή τη χρονιά ή την επόμενη.

Το σχετικό αφιέρωμα όπου φιλοξενείται και η δήλωση που είχε κάνει εκείνη την περίοδο που είχε κατακτήσει το χρυσό έχει ως εξής:

«Χρυσώθηκε στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του

Με τον ιδανικότερο τρόπο έβαλε την υπογραφή του στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του, ο 32χρονος σήμερα Αντώνης Τσουρουνάκης, ανήμερα της 24ης Ιουνίου του 2016 στο Βόλο, που φιλοξενούσε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στην Τεχνική κολύμβηση.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας, στην πρεμιέρα μάλιστα της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης που φιλοξένησε η πόλη της Θεσσαλίας πριν 4 χρόνια, τερμάτιζε 1ος στον τελικό των 400μ. επιφάνειας με επίδοση 2.58.12 και κατακτούσε έτσι το χρυσό μετάλλιο, το ένα από επτά (7) συνολικά μετάλλια της Εθνικής μας ομάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση του αθλήματος.

Για τον Αντώνη, που πέρασε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση και κατάφερε με το εκπληκτικό του φίνις να φτάσει πρώτος στην πηγή του νέκταρ, ήταν η δικαίωση μιας μακράς και απόλυτα πετυχημένης καριέρας του στο άθλημα, στην 4η μάλιστα συμμετοχή του (2011, 2013, 2015 οι προηγούμενες) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον ίδιο τελικό, η Ελλάδα, είδε και ένα άλλο παιδί της, τον Χρίστο Χριστοφορίδη να ανεβαίνει στο βάθρο και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Τσουρουνάκης, από το 2010 που το άθλημα εντάχθηκε στην ΚΟΕ, ήταν 2ος στα 400μ. επιφάνεια και 3ος στη σκυτάλη 4x100μ. επιφάνεια, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λινιάνο.

Λίγο μετά την απονομή, ο Αντώνης, δήλωνε στον συνάδελφο Γιάννη Κορακή, μεταξύ των άλλων:

"Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μ' αυτήν την επιτυχία. Εκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ηθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα"».

karta antonis garden