Κολύμβηση

Αλλη διάσταση για το θέμα Παπαστάμου απ’ τον πρόεδρο του ΕΑΚ

Εντελώς αντίθετα απ’ ό,τι παρουσιάστηκαν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία παρουσίασε τα δεδομένα για τον Απόστολο Παπαστάμο ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Μαν. Κουριδάκης σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε να αφήσει το κολυμβητήριο Χανίων και να συνεχίσει την προετοιμασία του στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Ειδικότερα, κ. Κουριδάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η θερμοκρασία στην πισίνα του κολυμβητηρίου ήταν 24 βαθμοί Κελσίου, όπως τονίστηκε στο σχετικό ρεπορτάζ της ΚΟΕ, που ήταν και η αιτία άλλωστε ούτως ώστε ο Παπαστάμος να φύγει από τα Χανιά και να βρεθεί στην Αθήνα, όπου παραμένει ακόμα και σήμερα.

«Οι αναφορές από πλευράς του περιβάλλοντος του αθλητή για θερμοκρασίες κάτω των 24ων βαθμών, δεν μπορούν παρά να είναι άτοπες και υπερβολικές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχαν παράπονα από τα τμήματα καθώς και από αθλητές, ιδίως μικρότερης ηλικίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουριδάκης, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση για το πώς έχει το ζήτημα με τον Παπαστάμο.

Ειδικότερα το επίμαχο σημείο που αναφέρθηκε στο Χανιώτη πρωταθλητή κολύμβησης έχει ως εξής:

«Με λύπη ενημερωθήκαμε, δυστυχώς μέσω δημοσιευμάτων και όχι από το περιβάλλον του αθλητή, ότι ο Απόστολος Παπαστάμος αναγκάστηκε να φύγει από τα Χανιά της Κρήτης και να συνεχίσει την προετοιμασία του στην Αθήνα, καθώς το κολυμβητήριο Χανίων υπολειτουργεί, με τον καυστήρα να μην είναι σε πλήρη λειτουργία. Πέραν του προφανούς, ότι δεν μας στάλθηκε κάποιο έγγραφο ενημέρωσης ή διαμαρτυρίας, για το λόγο και την πρόθεση μετακίνησης του, από το περιβάλλον του αθλητή, ενημερώθηκαμε μέσα από τα ειδησεογραφικά μέσα.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Η θερμοκρασία των κολυμβητικών δεξαμενών ελέγχεται από ηλεκτρονικό πίνακα στο λεβητοστάσιο αλλά και από θερμόμετρο χειρός που από κοινού αποφασίσαμε με την διοίκηση του Ν.Ο.Χ. και προμηθευτήκαμε για να έχουμε κοινές τιμές μέτρησης. Ο έλεγχος και η μέτρηση γίνεται καθημερινά από μόνιμο προσωπικό των εγκαταστάσεων. Η θερμοκρασία των κολυμβητικών δεξαμενών είναι πάνω από τους 26ο Κελσίου που είναι το διεθνές όριο για προπόνηση και αγώνες, αυξημένη κιόλας είναι η θερμοκρασία στις πισίνες των 12μ και 25μ που αθλούνται παιδιά μικρότερης ηλικίας. Επίσης, μέλος της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, ο έφορος κ. Εμμανουήλ Μπουζάκης, επισκέπτεται καθημερινά και σε διάφορες ώρες της ημέρας τις εγκαταστάσεις για να σιγουρευτεί για την εύρυθμη λειτουργία.

Οι αναφορές από πλευράς του περιβάλλοντος του αθλητή για θερμοκρασίες κάτω των 24ων βαθμών, δεν μπορούν παρά να είναι άτοπες και υπερβολικές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχαν παράπονα από τα τμήματα καθώς και από αθλητές, ιδίως μικρότερης ηλικίας. Οπως προανέφερα, πρώτη μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των αθλούμενων, πόσο μάλλον των παιδιών.

Οσον αφορά το κλείσιμο και τη μη λειτουργία του καυστήρα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο καυστήρας κλείνει μόνο κατόπιν αιτήσεως των τμημάτων. Στην συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση είναι λογικό να χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που εξαρτάται και από τις γενικότερες καιρικές συνθήκες, για να επανέλθει η πισίνα στις προαναφερόμενες θερμοκρασίες. Παρ’ όλα αυτά, εμείς ευχόμαστε στον πρωταθλητή μας καλές προπονήσεις και θα είμαστε δίπλα του, αρωγοί στην προσπάθεια του για να συνεχίσει να κάνει περήφανα τα Χανιά μας.

Να είστε όλοι σίγουροι ότι προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων, συμβάλλοντας όσο μπορούμε στο να έχουν όλοι οι αθλούμενοι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και ποιοτικό επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων».

karta antonis garden