Κολύμβηση

Ντουντουνάκη: Μεγάλος στόχος το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω της παρουσίας της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποτελεί τον μεγάλο στόχο της Αννας Ντουντουνάκη.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει σε 3 αγωνίσματα στην Γκουανκζού της Νοτίου Κορέας και όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μεγάλος της στόχος είναι η εξασφάλιση του ορίου για την Ολυμπιάδα. 

Η Ντουντουνάκη θέτει σαν στόχο το όριο για το Τόκιο, μέσω της συμμετοχής της στα 50, 100 και 200 μέτρα πεταλούδα.

Οι δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ έχουν ως εξής: «Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά, αφού βρισκόμουν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές. Οι προπονήσεις μου πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου σε 25άρα πισίνα, όμως το τελευταίο διάστημα επέστρεψα στην Ελλάδα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας μου και θα είμαι έτοιμη μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Για τους στόχους της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δήλωσε τα εξής: «Το επίπεδο της Παγκόσμιας κολύμβησης έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχω τα τελευταία χρόνια, βλέπω πως οι κούρσες είναι όλο και πιο γρήγορες και έτσι για να διακριθώ θα πρέπει να κατεβάσω τους χρόνους μου. Αρχικός μου στόχος είναι η επίτευξη ενός ατομικού ρεκόρ, κυρίως στα 50μ και 100μ πεταλούδα, αφού σε αυτά τα αγωνίσματα, σε σχέση με το 200ρι, πιστεύω πως είμαι καλύτερα προετοιμασμένη. Μεγάλο μου στόχος βέβαια είναι η επίτευξη ενός Ολυμπιακού ορίου. Γνωρίζω πως είναι αρκετά δύσκολο, όμως θα προσπαθήσω για το καλύτερο».