Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Η Χανιώτισσα Ζουζούνη και τα όνειρά της στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Ενα πολύ όμορφο αφιέρωμα πραγματοποιεί η ιστοσελίδα της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης (Hellas Artistic Swimming) στη Χανιώτισσα, Βιολέτα Ζουζούνη.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τονίζει πως το όνειρό της είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ από εκεί και πέρα έχει την ευκαιρία γενικότερα να μιλήσει για το πώς ξεκίνησε αρχικά το κολύμπι στο κολυμβητήριο και στη συνέχεια "μεταπήδησε" στο άθλημα της καλλιτεχνικής.

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις από τη Ζουζούνη.

Για το πώς βρέθηκε στο άθλημα: «Η προπονήτριά μου είναι η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, η πρώτη που με ανακάλυψε, πίστεψε σε εμένα και με στηρίζει μέχρι και σήμερα. Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να διαλέξω και να παραμείνω σε αυτό το δημιουργικό άθλημα ήταν ότι συνδυάζει τον χορό και πολλές άλλες ιδιότητες όπως μπαλέτο, ενόργανη και ακροβατική γυμναστική. Το κύριο στοιχείο είναι το νερό και αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα άθληματα, αλλά παράλληλα ένα από τα πιο όμορφα και δημιουργικά».

Για τα άτομα που της έχουν σταθεί: «Τα άτομα τα οποία με έχουν στηρίξει σε όλη αυτήν την πορεία μου στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι η προπονήτριά μου, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο έχει παίξει η οικογένειά μου η οποία είναι πάντα δίπλα μου, καθώς επίσης και οι προπονήτριες της Εθνικής ομάδας».

Για τα όνειρά της: «Οι στόχοι και τα όνειρά μου για το άθλημα είναι να καταφέρω μαζί με την ομάδα μου να περάσουμε στο μεγαλύτερο σκαλί της καριέρας μιας αθλήτριας, που είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Ετσι θα ολοκληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες επιδιώξεις μου. Επίσης θα ήθελα, παράλληλα με τις σπουδές μου, να ασχοληθώ με την καλλιτεχνική κολύμβηση και στην συνέχεια της ζωής μου διότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν είναι εύκολο να κλείσει».

Zouzouni2

Για το αν την έχουν επηρεάσει κάποιες άλλες αθλήτριες μέχρι σήμερα: «Μια αθλήτρια η οποία με έχει αγγίξει με το ρόλο που είχε ως αθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι η Virginie Dedieu».

Για το αν θα συμβούλευε κάποια μικρότερη αθλήτρια να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση: «Οι λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε ένα μικρό κορίτσι να επιλέξει το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι ότι το άθλημα αυτό προσφέρει την ικανότητα να συνδυάσεις, χορό μέσα στο νερό (το οποίο έχει παράλληλα την μουσική και την δυνατότητα του ομαδικού και του ατομικού στοιχείου που πρέπει να συγχρονίσεις με τις κινήσεις σου), ομορφιά, δημιουργικότητα, αρμονία κινήσεων, χάρη, την δυνατότητα του μακιγιάζ και της χρήσης του μαγιό, που το καθιστούν εξίσου μαγευτικό και ελκυστικό».

Για το άθλημα αυτό καθαυτό της καλλιτεχνικής: «Το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης απαιτεί σκληρή δουλειά, επιμονή, υπομονή και θυσίες οι οποίες οδηγούν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτή η εμπειρία που μας έχει δοθεί δεν θα την άλλαζα με τίποτα».

karta antonis garden