Νότης Ψυλλάκης: Ενας παλιός γνώριμος δηλώνει ξανά “παρών”

Χανιά | 4 Οκτωβρίου 2022, 22:25

Ενας παλιός γνώριμος, αγαπητός γενικά στην χανιώτικη κοινωνία και ένα παραπάνω στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Νότης Ψυλλάκης, επιστρέφει στο προσκήνιο...

/Bella Pizza

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟ Χανιά, κατέχοντας αυτόν τον τιμητικό σχετικά τίτλο μετά το πέρας της θητείας του από την επανίδρυση του σωματείου, το 2008, το οποίο υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου από το 2005, δήλωσε παρών και ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα που του απεύθυνε ο Αντώνης Ροκάκης. Πριν από ενάμιση μήνα εξάλλου γίνεται η πρώτη νύξη προς την πλευρά του γνωστού και ικανότατου νομικού, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τα κοινά. Σε γενικές γραμμές μπορεί να δραστηριοποιείται όπως έχει γίνει γνωστός άλλωστε στο ευρύτερο κοινό μέσα από τον αθλητικό χώρο, όμως εξίσου ανάλογη είναι η δράση του και σε άλλους τομείς, που αφορούν κυρίως την επαγγελματική του ιδιότητα, ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ο Νότης Ψυλλάκης θ’ αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο, με τη φιλοδοξία να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και ειδικότερα το μέλλον του χανιώτικου ποδοσφαίρου: Το παρελθόν του ΑΟ Χανιά, το παρόν και το μέλλον της ομάδας των Χανίων η οποία ο στόχος είναι να μετατραπεί σε αυτό το οποίο θέλει να βλέπει ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων, μία ομάδα δηλαδή η οποία εάν δεν μπορεί άμεσα να είναι ο ίδιος ο ΑΟ Χανιά, έμμεσα να κλίνει προς αυτή την κατεύθυνση όσο γίνεται περισσότερο. Πρόκειται δηλαδή για έναν μαγνήτη, μιας και η δική του παρουσία πλέον στην ΠΑΕ έχει σα στόχο το να μπορέσει να φέρει πιο κοντά τον φίλαθλο κόσμο του ΑΟΧ με την ομάδα των Χανίων και ν’ αποτελέσει έναν βασικό σύμμαχο του Αντώνη Ροκάκη στην προσπάθεια να δηλωθεί η κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται για το αύριο του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο Νότης Ψυλλάκης είναι γεγονός ότι έχει συνδυάσει την παρουσία του στις ομάδες που κλήθηκε να υπηρετήσει κατά το πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, καταγράφοντας με αυτές σημαντικές πορείες.

Τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα γεγονότα…

• Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής πόλο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (1994-2000), σε άλλες εποχές για την ελληνική υδατοσφαίριση, τότε που ο ΝΟΧ είναι ουσιαστικά η 3η μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα πίσω από τα μεγαθήρια, τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη. Με το να καταλαμβάνει ο ΝΟΧ τρεις διαδοχικές χρονιές προς το τέλος της παρουσίας του στο κολυμβητήριο, θέση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του LEN TROPHY. Μέχρι τώρα άλλωστε όπου πρόκειται ν’ αγωνιστεί ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στα προκριματικά του Eurocup στο μπάσκετ γυναικών, ο ΝΟΧ θα είναι η μοναδική ομάδα που έχει προσφέρει αυτή την εμπειρία των ευρωπαϊκών αγώνων στους Χανιώτες φιλάθλους.

• Η πιο έντονη ομολογουμένως δράση του καταγράφεται στον ΑΟ Χανιά. Οχι μόνο λόγω της βαρύτητας του σωματείου, αλλά και γιατί επειδή επί δικής του προεδρίας, η παρουσία του στη θέση αυτή συνδυάζεται με την επανίδρυση του. Ο Νότης Ψυλλάκης προΐσταται της προσπάθειας η οποία ξεκινά το 2005 ενώ ολοκληρώνει την θητεία του το 2008, οπότε και όπως γράφουμε παραπάνω του αποδίδεται ο ρόλος του επίτιμου προέδρου στον ΑΟΧ.
Γενικότερα ωστόσο θα παραμείνει κοντά στο σωματείο…

Θ’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Νίκου Κατσιγιάννη και θα είναι άτυπα αλλά ουσιαστικά στο πλευρό του το 2014, χρονιά όπου ο ΑΟΧ διεκδικεί την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο σθεναρά και δυνατά στη Super League, στο ξεκίνημα δε της επόμενης σεζόν (2015) θα είναι ανάμεσα στους παράγοντες που θα στηρίξουν το έργο του Μιχάλη Τζουγκαράκη.

Από το 2015 θα ξεκινήσει η απόσυρση του, παρόλα αυτά στην ιστορική γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί στην υπόγεια αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η συνείδησή του θα τον καλέσει να δηλώσει το παρών και μάλιστα πραγματοποιώντας γενναίες παρεμβάσεις, σχεδόν όμοιες με το τωρινό κάλεσμα που του έχει απευθυνθεί… Είναι η γενική συνέλευση όπου εγκρίνεται και αποφασίζεται η συνένωση μεταξύ του ΑΟ Χανιά με τον Κισσαμικό.

• Ο… πάντοτε ανήσυχος στο πνεύμα και την ψυχή, Νότης Ψυλλάκης, θα περάσει και από το χάντμπολ, συνδυάζοντας την παρουσία του με τα δύο πιο επιτυχημένα από πλευράς πορείας του, χρόνια που είχε ο Κύδωνας στην Α1 εθνική κατηγορία.

Μια νέα προσπάθεια, ένα νέο κάλεσμα, λοιπόν, απευθύνεται και πάλι προς τον ιδιαίτερα δραστήριο και πολυπράγμονα παράγοντα, ο οποίος το ζητούμενο είναι να καταφέρει από τη δική του πλευρά να φέρει πιο κοντά τον κόσμο των Χανίων στο γήπεδο. Αυτή εξάλλου είναι μία από τις βασικές επιθυμίες που θα ήθελε να δει να παίρνει σάρκα και οστά ο Αντώνης Ροκάκης.

Η συνέχεια θα φανεί στην πράξη…

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
KTEO Κρήτης
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad