ΝΟΧ: Ημέρα χαράς και δικαίωσης

Υγρός στίβος 16 Μαΐου 2023, 11:09

Ως ημέρα χαράς και δικαίωσης χαρακτηρίζει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σχετικά με τις εξελίξεις που καταγράφονται με το κολυμβητήριο Χανίων.

KTEO Κρήτης

«Στο επόμενο χρονικό διάστημα ένα νέο κολυμβητήριο Χανίων στην ιστορική γειτονιά της Νέας Χώρας, στο κέντρο της πόλης μας, αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Ενα νέο κολυμβητήριο που θα δώσει μια άλλη πνοή, άλλα κίνητρα και ένα νέο ενδιαφέρον στη μεγάλη και ισχυρή αθλητική κοινότητα του υγρού στίβου στα Χανιά», σημειώνεται μεταξύ άλλων, αλλά και επίσης: «Για τον Ναυτικό Ομιλο δικαιώνονται οι αγώνες και οι διαχρονικές επιθυμίες των αθλητών και των οικογενειών τους».

Σημειώνεται ότι στην υπογραφή της προγραμματικής, εκτός του προέδρου Γιάννη Χίνου παρευρέθηκαν από μέρους του ΔΣ του ΝΟΧ οι Γιώργος Μαραγκάκης, Θοδωρής Νικολαΐδης και Παναγιώτης Παριωτάκης.

Η ανακοίνωση:

Ημέρα χαράς, αλλά και δικαίωσης… Αυτή είναι η σημερινή για τον χανιώτικο αθλητισμό, τον υγρό στίβο, την κοινωνία των Χανίων, το κολυμβητήριο Χανίων, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Ημέρα χαράς και δικαίωσης, διότι μετά από πολλά έτη προσπαθειών υπεγράφη στο Ηράκλειο, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Γ.Γ.Α. – Ο.Α.Κ. και Ν.Ο.Χ. που αφορά την πλήρη και ριζική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου. Ο Ο.Α.Κ. θα είναι αυτός που θα δημοπρατήσει το έργο, αναλαμβάνοντας το συντονισμό, την επίβλεψη και όλες τις διαδικασίες.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ένα νέο κολυμβητήριο Χανίων στην ιστορική γειτονιά της Νέας Χώρας, στο κέντρο της πόλης μας, αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Ενα νέο κολυμβητήριο που θα δώσει μια άλλη πνοή, άλλα κίνητρα και ένα νέο ενδιαφέρον στη μεγάλη και ισχυρή αθλητική κοινότητα του υγρού στίβου στα Χανιά.

Για τον Ναυτικό Ομιλο δικαιώνονται οι αγώνες και οι διαχρονικές επιθυμίες των αθλητών και των οικογενειών τους. Ανακατασκευάζεται ένα κολυμβητήριο το οποίο θα είναι αντάξιο της ιστορίας και της μεγάλης παράδοσης που έχουν τα Χανιά στα αθλήματα της πισίνας.

Ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Χίνος είχε τη χαρά και την τιμή να είναι παρών σε αυτή την ιδιαίτερα ιστορική στιγμή μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μαραγκάκη, τον Αντιπρόεδρο Θοδωρή Νικολαΐδη και τον Έφορο Τεχνικής Κολύμβησης Παναγιώτη Παριωτάκη και να υπογράψει για τον Ναυτικό Ομιλο.

Στη δήλωσή του, τονίζει τα εξής:

«Ημέρα χαράς για τον κόσμο του υγρού στίβου στα Χανιά.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν μάθει κολύμβηση χιλιάδες Χανιωτάκια και έχουν αναδείξει γενιές και γενιές πανελληνίων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλητών, θα αποκτήσουν το κύρος που τους αξίζουν.

Ένα όνειρο δεκαετιών πλέον παίρνει τον δρόμο του, με επόμενο πλέον βήμα, την δημοπράτηση του.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε σήμερα να υπογράφουμε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Γ.Γ.Α. – Ο.Α.Κ. και Ν.Ο.Χ.

Η εμπλοκή του Ο.Α.Κ. στο έργο και η αποτελεσματική συνεργασία με την Γ.Γ.Α. μας οπλίζουν με αισιοδοξία για γρήγορη και σωστή πορεία των εργασιών.

Ο Ν.Ο.Χανίων με μεθοδικότητα, συνέπεια και συνέχεια, μέσα από φουρτούνες και αντίξοες συνθήκες κατάφερε παρά την αλλαγή τεσσάρων διοικήσεων και τριών εκλογικών αναμετρήσεων σε μικρό χρονικό διάστημα, να μην χάσει τον στόχο του, που δεν είναι ποτέ άλλος από τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους αθλητές του.

Ευχαριστώ όλες τις διοικήσεις του Ομίλου μας που σε δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές άδικα βαλλόμενες συνέβαλαν καθοριστικά ώστε σήμερα να κάνουμε άλλο ένα μεγάλο (όχι όμως το τελευταίο) βήμα προς τη δημοπράτηση για την ριζική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας!».

Synagogi

Rabona ad