Νικολιδάκης για ΣΛ2: Διπλασιάζουμε το ΜΚ και είμαστε έτοιμοι

Επισκοπή | 3 Ιουνίου 2021, 23:41

Το athlitiko ζήτησε την άποψη του προέδρου της Επισκοπής, Μιχάλη Νικολιδάκη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την ομάδα του να είναι έτοιμη ν’ ανέλθει στην Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα περίοδο.

Ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και “ισχυρός άνδρας” της ρεθυμνιώτικης ομάδας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ανέρχεται στις 120.000 ευρώ το οποίο καλείται να διπλασιάσει μέσα στους επόμενους μήνες για να εξασφαλίσει το βασικό κριτήριο συμμετοχής στην παραπάνω κατηγορία.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του στο athlitiko έχουν ως εξής:

Για τη συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Ηταν μια συνάντηση ενημέρωσης προς τις 32 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Μας έγινε μια ενημέρωση από τον υφυπουργό για τις εξελίξεις που έχει στο μυαλό του και θ’ ακολουθήσουν στη Βουλή. Ολοι ήταν θετικοί και γενικότερα μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις για το ποδόσφαιρο, για το πώς θα είναι ενιαία τη νέα περίοδο η Σούπερ Λιγκ 2 με τους δύο ομίλους».

Για το αν είναι έτοιμη η Επισκοπή ν’ ανταποκριθεί: «Η Επισκοπή είναι έτοιμη να πάρει την ευκαιρία. Από πέρσι είμαστε έτοιμοι γιατί είχαμε κάνει μεγάλο αγώνα για να γίνει ενιαία η Σούπερ Λιγκ 2. Θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός αλλά, ναι, είμαστε έτοιμοι. Τα κριτήρια πάντως τώρα είναι πιο αυστηρά όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο και την εγγυητική. Είναι ένας βαθμός δυσκολίας μεγάλος, αλλά νομίζω πως οι ομάδες θ’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν… Το σημαντικό είναι πως θα παίξουν και οι ομάδες Β των μεγάλων συλλόγων και αυτό είναι κάτι καινούργιο και έγινε επίσημο. Τέσσερις ομάδες από την Σούπερ Λιγκ 1 θα συμμετάσχουν στην Σούπερ Λιγκ 2, οι ομάδες νέων δηλαδή και αυτή είναι μια καλή εξέλιξη. Θα υπάρχουν δηλαδή οι ομάδες των μεγάλων ΠΑΕ στη δική μας κατηγορία, κάτι που θα δώσει στο πρωτάθλημα ένα διαφορετικό πρεστίζ και μια άλλη αίγλη».

Για το αν υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο στην ΠΑΕ και σε τι επίπεδο βρίσκεται τώρα: «Εμείς έχουμε μετοχικό κεφάλαιο 120.000 ευρώ. Καλούμαστε να το διπλασιάσουμε. Από τη στιγμή πάντως που υπάρχει αυτός ο στόχος, νομίζω ότι υπάρχει και ο σχεδιασμός. Εμείς ως τοπική κοινωνία στο Ρέθυμνο θέλουμε να φέρουμε νέους διοικητικούς παράγοντες στην ομάδα μας, χορηγούς και γενικότερα νέο κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα προς την κοινωνία του Ρεθύμνου σαν Επισκοπή και σαν αθλητισμός».

Για το αγωνιστικό σκέλος και αν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι σήμερα πορεία της Επισκοπής: «Η ομάδα έχει ακόμα να παίξει τέσσερις αγωνιστικές, απομένει σχεδόν ένας μήνας για το πρωτάθλημα. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε το απόλυτο γιατί η ομάδα μας έχει δείξει πως έχει τον πρώτο λόγο σε όλα τα ματς που έχει δώσει. Μας ενδιαφέρει να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά και ακόμα και η δεύτερη θέση είναι εφικτή για την ομάδα μας. Νομίζω ότι μπορούμε να τη διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε δείξει πάνω απ’ όλα παίζει ότι ποδόσφαιρο και έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε παιχνίδι».

Estrella
Minetta Car Pack
xoriatiko

Rabona ad