Νικητής ο Κύδωνας σε ματς “θρίλερ – 62-56 τον ΑΟΚ Χανιά

ΕΚΑΣΚ | 1 Νοεμβρίου 2016, 0:16

Μετά από ένα παιχνίδι "γκραν γκινιόλ" ο Κύδωνας Χανίων επικράτησε με 62-56 του νεοσύστατου ΑΟΚ Χανιά για τη 2η αγωνιστική της ΕΚΑΣΚ.

 

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τον Κύδωνα να έχει σε μεγάλη μέρα τον Παναγιώτη Ζανιδάκη που πέτυχε 23 πόντους και τον ΑΟΚ να “φωνάζει” για τη διαιτησία για την αυστηρή αποβολή (με τεχνική ποινή) του καλύτερου παίκτη του, Μάριου Σκαμνάκη.

aok omadiki

Ο ΑΟΚ Χανιά

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις και η πρωτοπορία εναλλασσόταν συνεχώς.

Ο ΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από τους Σκαμνάκη και Σαράντη. Η πολύ καλή εμφάνιση όμως του Ζανιδάκη, αλλά και του Χριστοφορίδη κρατούσε τον Κύδωνα Χανίων στο παιχνίδι και μάλιστα, στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε μπροστά με 32-33.

 

kydon omadiki sosti
 
O Κύδωνας Χανίων
 
Στην επανάληψη ο Κύδωνας διατηρούσε το ισχνό προβάδισμά του, ενώ καθοριστική ήταν η αποβολή με 5ο φάουλ (και με αυστηρή τεχνική ποινή) στον Σκαμνάκη που “τραβούσε” το σκορ του ΑΟΚ. Το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι, ωστόσο, ο Κύδωνας με καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τέλος πήρε την νίκη, σε ένα ματς που έφερε στο κλειστό Κλαδισού περίπου 500 φιλάθλους.

10λεπτα: 16-15, 32-33 (Ημιχρ.), 45-49, 56-62 (τελ.αποτ.)

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Δ.Ροδάς): Αρβανιτάκης, Ερηνάκης, Βρεττός, Αλμπάνης, Σαράντης 24 (4), Βουρβαχάκης 5, Κανελάκης 2, Μουντάκης 9 (1), Σκαμνάκης 12, Παπαδάκης 4, Ενέλε, Κοτσομύτης.

ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (Στ.Καρκανάκης): Άσσυ, Μποκαλίδης, Νομικός, Δασκαλάκης 9 (2), Ζανιδάκης 23 (3), Μαρινάκης, Κασσίμης 8(1), Κατσουλάκης 3, Χριστοφορίδης 15 (1), Κούτσογλου, Πρωτογεράκης 4, Κουτσαντωνάκης. 

 
Vas Fou
karta antonis garden