Νέες τοποθετήσεις Αυγενάκη για αναδιάρθρωση και στοίχημα

Ποδόσφαιρο 11 Απριλίου 2021, 14:08

Σημαντικές δηλώσεις παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για την αναδιάρθρωση απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Σούπερ Λιγκ 1 θα διεξαχθεί με περισσότερες από 14 ομάδες τη νέα χρονιά.

«Δεν είναι δουλειά του υφυπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λιγκ 1. Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι» σημείωσε σχετικά ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος μίλησε και για τη δρομολόγηση σημαντικών αθλητικών έργων στο Ηράκλειο προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα δρομολογείται ο εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου του Λίντο όπως επίσης στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί κλειστή πισίνα, κλειστό προπονητήριο για μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, γήπεδο μπιτς βόλεϊ, δυο γήπεδα 3on3 και πίστα σκέιτμπορντ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον Λευτ. Αυγενάκη οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Creta.

Για την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 1: «Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 1. Δεν είναι δουλειά του υφυπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λιγκ 1. Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Εχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία 3/4 να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες. Ο ΟΦΗ όμως δεν θα χρειαστεί τέτοια βοήθεια για να τα καταφέρει».

Για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2: «Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Τα χρήματα που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι ομάδες είναι από 50-70 εκατ. ευρώ και θα μοιράζονται 50-50 στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Για τις εκλογές των Ομοσπονδιών και τα πυρά που δέχθηκε για την στήριξη που παρείχε σε υποψήφιους: «Απαντώ σε όλους ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Υπάρχει ανανέωση, υπάρχει μια νίκη του αθλητισμού. Νίκησε ο αθλητισμός, νίκησε η νομιμότητα και η διαφάνεια. Ψήφισαν τα σωματεία που είναι νόμιμα και όχι με εξουσιοδοτήσεις, αλλά οι ίδιοι. Εγιναν εκλογές ψηφιακά. Και εκεί κερδίσαμε. Εγινε μεγάλο άλμα στην τεχνολογία. Είχα άποψη (για συγκεκριμένα πρόσωπα). Από εκεί και μετά θεσμικά, συνεργάζομαι με όλους. Εχω ήδη ξεκινήσει τηλεδιασκέψεις με όλα τα μέλη των νέων διοικήσεων, των ομοσπονδιών. Θα κάνω τηλεδιασκέψεις με όλες τις διοικήσεις. Το κάνω με την καρδιά μου. Η κάλπη μίλησε. Οι εκλέκτορες επέλεξαν. Καλά ή όχι θα φανεί. Ο καθένας έχει την υποχρέωση, να το σεβαστεί αυτό».

Για τα αθλητικά έργα στο Ηράκλειο: «Είμαι αποφασισμένος με την ολοκλήρωση της θητείας μου στο υφυπουργείο αθλητισμού να μείνει ένα έργο σφραγίδα στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στο Νομό Ηρακλείου, που περιμένουν οι συμπολίτες μου. Οταν το Ηράκλειο κληθεί να συμμετάσχει όταν θα πάρουμε τους Παράκτιους Ολυμπιακούς αγώνες. Να έχει το Ηράκλειο, η πόλη μας, τις εγκαταστάσεις για να διεκδικήσουμε τις μεγάλες διοργανώσεις».

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad