Νέα βόμβα! Αποχωρούν και οι παίκτες!

12 Σεπ 2016, 1:17

Οι... βόμβες δεν έχουν τελειωμό στο τμήμα μπάσκετ του Κύδωνα! Μετά τις αποχωρήσεις της Επιτροπής διοίκησης και των προπονητών έρχεται ακόμα μια σημαντική εξέλιξη να ταρακουνήσει το οικοδόμημα, αφού οι παίκτες της ανδρικής ομάδας, με ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα.

 

Τρομερές λοιπόν οι εξελίξεις στο χανιώτικο μπάσκετ, με τον Κύδωνα Χανίων να “απογυμνώνεται” συν των χρόνω, αφού και οι παίκτες τάσσονται στο πλευρό της αποχωρήσασας Επιτροπής, αδυνατώντας να παραμείνουν σε μια ομάδα που οι αποφάσεις δεν ευνοούν την πρόοδο του μπάσκετ της πόλης.

Η ανακοίνωση των παικτών του Κύδωνα αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές όλους αυτούς που τόσα χρόνια “μάχονται” για την προαγωγή του χανιώτικου μπάσκετ.

Ως παίχτες, το πιο ζωντανό κύτταρο του αθλήματος, ερασιτέχνες και εραστές της καλαθοσφαίρισης δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε κάτι που μας αφορά άμεσα, καθώς θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας να κληροδοτήσουμε κάτι υγιές και στις επόμενες γενιές αθλητών που θα στελεχώσουν το τμήμα του αντρικού.

Αυτή τη στιγμή το δίλημμα που τίθεται σε εμάς δεν αφορά τόσο την επιλογή ανάμεσα στην διοίκηση του Κύδωνα και την επιτροπή του μπάσκετ. Είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο, καθώς καλούμαστε να διαλέξουμε από τη μια ανάμεσα στο σωστό και ηθικό συμφέρον των πολλών και εκείνο των λίγων και από την άλλη ανάμεσα στο υγιές μέλλον του μπάσκετ και στο πισωγύρισμα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι, μέσα σε ένα περιβάλλον νοσηρότητας που απειλεί βασικές αρχές λειτουργίας οποιουδήποτε συλλόγου θέλει να αποκαλείται υγιής.

Διαλέγουμε, λοιπόν, την απόχη όχι τόσο ως ένδειξη συμπαράστασης στην απομάκρυνση των ανθρώπων που τόσο καιρό στάθηκαν δίπλα μας, αλλά ως απόδειξη ότι στερώντας οι ίδιοι από τους εαυτούς μας κάτι που αγαπάμε πραγματικά δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργούν οι αποφάσεις αυτές για το μέλλον του μπάσκετ στα Χανιά. Ένας χρόνος έξω από τα γήπεδα είναι ένα βαρύ τίμημα για ένα αθλητή, ο οποίος χάνει την επαφή με το άθλημα που αγαπά και υπηρετεί ακόμα και αν πρόκειται για ερασιτεχνικό επίπεδο. Είμαστε, όμως, διατεθειμένοι να το επωμιστούμε, αφού είναι και δική μας ευθύνη η προαγωγή ενός υγιούς μοντέλου αθλητισμού, που σέβεται τους κανόνες και βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα πρόσωπα.

Τι έπεται;

Το νέο… επεισόδιο λοιπόν στο χανιώτικο μπάσκετ έχει επίσης μεγάλη σημασία, αφού δρομολογεί εξελίξεις και στην ανδρική ομάδα. Πλέον, οι παίκτες δεν κατεβαίνουν και η ομάδα – φαβορί για τον τίτλο φέτος στην ΕΚΑΣΚ θα κατέβει είτε με έφηβους (και Παίδες), είτε καθόλου!

Αντίδραση από την επίσημη διοίκηση του Κύδωνα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής… Θα φανεί μάλιστα, αν θα υπάρξει…

Rabona ad