Νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σακοράφα

Στίβος | 31 Μαρτίου 2021, 17:33

Η Σοφία Σακοράφα γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην ιστορία του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας την Τετάρτη (31/03).

Επειτα από “μάχη” με την Τασούλα Κελεσίδου η σπουδαία ακοντίστρια του παρελθόντος κατάφερε να επικρατήσει, συγκεντρώνοντας 114 ψήφους.

Στο Δ.Σ. με τον συνδυασμό της Σακοράφα εκλέχτηκε και ο πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλου, Γιώργος Γιατρουδάκης.

Η αρχική ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει τα εξής:

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις σημερινές αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας. Η Σακοράφα συγκέντρωσε 114 ψήφους, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία της ομοσπονδίας συγκέντρωσε 107. Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν για τη νέα πρόεδρο, ενώ υπήρχαν τρία λευκά.

H Σακοράφα, η οποία γίνεται από σήμερα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ, γεννήθηκε στις 29/4/1957 στα Τρίκαλα. Από ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα φορώντας την φανέλα του Γ.Σ. Τρικάλων με την οποία πέτυχε δεκαεπτά φορές πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Το 1982 στη διάρκεια αγώνων στα Χανιά έστειλε το ακόντιο στα 74,20 μ. και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Είναι πτυχιούχος στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη (σημερινά ΤΕΦΑΑ), αντιπρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων.

karta antonis garden

Rabona ad