Νέα παγκόσμια… “πτήση” για Τεντόγλου!

Στίβος | 6 Ιουνίου 2021, 21:39

Έλαμψε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο κορυφαίος άλτης της Ευρώπης. Η επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου (8,48) είναι η 2η καλύτερη φέτος στον κόσμο πίσω από το δικό του 8,60 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 8,48 στην Πάτρα. Παράλληλα είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41, στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή.

Ο άλτης του Γιώργο Πομάσκι επέλεξε να κάνει και τις έξι προσπάθειες για να βρει ρυθμό, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα συνέχισε με το 8,41, ήταν άκυρος στο τέταρτο και έκτο άλμα και πέτυχε 8,48 στο πέμπτο άλμα.

Επόμενη αγωνιστική πρόκληση για τον Τεντόγλου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στις 19-20 Ιουνίου. Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο άλτη στο μήκος και αυτό όχι μόνο λόγω της κορυφαίας επίδοσης, αλλά κυρίως λόγω της σταθερότητας σε μεγάλες προσπάθειες που του δίνουν το προβάδισμα εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τεντόγλου: Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου

Με την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του στην Πάτρα ο κορυφαίος άλτης της Ευρώπης δήλωσε:

«Ένιωθα τα πόδια μου σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω τρελά πράγματα, αν δεν έκανα κάποια λάθη. Πάταγα πίσω και έκανα και κάποια άκυρα. Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου, γιατί μέχρι σήμερα στην προπόνηση δεν κάνουμε πολλά άλματα.

Σήμερα αγωνίστηκα με όλη τη φόρα και πήγε αρκετά καλά. Το τρίτο άλμα ήταν 8,41 μ. και πάτησα πολύ πίσω. Είμαι ευχαριστημένος σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα.

Γενικά θεωρώ πως είμαι ένας από τους καλύτερους άλτες του κόσμου, ένας αθλητής που ακόμη και σε κακή ημέρα μπορεί να πηδήξει μακριά. Αυτό που δίνει αρχικά τη δυνατότητα να σκέφτομαι πολλά περισσότερα πράγματα από συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.»

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad