Νέα κρούσματα στο ΟΑΚΑ! Πιθανή η επιστροφή στα Χανιά για Παπαστάμο και Κάχρη

Κολύμβηση | 7 Δεκεμβρίου 2020, 23:18

Δύο νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία των Απόστολου Παπαστάμου και Αλέξανδρου Κάχρη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο πια οριστικής επιστροφής στα Χανιά για τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους, Κώστα Τζιλιβάκη...

Την είδηση κάνει γνωστή με σχετική ενημέρωση που δίνει στη δημοσιότητα η Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Οπως σημειώνεται, τα νέα περιστατικά που έχουν υπάρξει «είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους», ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το νέο αυτό συμβάν δημιουργούνται δυσκολίες στην προετοιμασία των δύο πρωταθλητών κι έτσι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στη βάση τους. Πριν εξάλλου από τα δύο νέα αυτά κρούσματα είχαν βρεθεί θετικοί στο κορονοϊό αθλήτρια και ο προπονητής της.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες τα δύο νέα αυτά περιστατικά δεν αφορούν κανέναν Χανιώτη, τους αθλητές ή τον προπονητή τους.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ έχει ως εξής:

Δύο θετικά δείγματα covid-19 στο ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση στην ΚΟΕ, από το αρμόδιο εργαστήριο που διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους, ανιχνεύθηκαν δύο θετικά δείγματα σε τεστ covid-19 σε μέλη του κλιμακίου των επιλέκτων κολυμβητών και κολυμβητριών, που προπονείται στο ΟΑΚΑ.

Και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΚΟΕ, της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, ενώ θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο την προσεχή Πέμπτη.

Η πισίνα του κολυμβητικού συγκροτήματος του ΟΑΚΑ θα παραμείνει ανοιχτή και οι προπονήσεις των υπολοίπων κολυμβητών και κολυμβητριών της Προολυμπιακής ομάδας και των επιλέκτων θα συνεχιστούν κανονικά, καθώς τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι στον αρχικό αριθμό των 28 κολυμβητών και κολυμβητριών που προπονούνται στα κλιμάκια της Προολυμπιακής ομάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν προστεθεί τις τελευταίες ημέρες, με την άδεια της ΓΓΑ, 20 ακόμη επίλεκτα “δελφίνια”.

karta antonis garden