Να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, λόγω ΑΟΧ, ζητάει η Γλυφάδα

Γυναικείο Ποδόσφαιρο A' Εθνική Γυναικών | 26 Μαΐου 2016, 1:04

Επιστολή της προς την ΕΠΟ με την οποία ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Α’ Εθνικής μέχρι να προκύψει η τιμωρία του ΑΟΧ για τα γεγονότα του Κυπέλλου, απέστειλε η Γλυφάδα.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η Αθηναϊκή ομάδα έχει φυσικά έννομο συμφέρων να καθυστερήσει την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας, αφού ο ΑΟΧ εξαιτίας της μη συμμετοχής του στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του Κυπέλλου γυναικών με τον ΠΑΟΚ κινδυνεύει με -2 βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα, άλλους δύο από το επόμενο πέρα από το πρόστιμο των 2.500 ευρώ και φυσικά του μηδενισμού στην επίμαχη αναμέτρηση. Γεγονός που ως γνωστόν που οδηγεί τον ΑΟΧ στον υποβιβασμό και διατηρεί στην κατηγορία τη Γλυφάδα, η οποία υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία που δημιουργείται με Χανιά και Τρίκαλα.

Η εκδίκαση της υπόθεση θα γίνει την Πέμπτη (26/5) στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ αλλά πιθανότατα η απόφαση να καθυστερήσει κάποιες μέρες.

Διαβάστε την επιστολή της Γλυφάδας όπως την αποκάλυψε το a-sports.gr:

 «Προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Πάρκο Γουδή , Αθήνα , Υπ’ όψιν ‘‘Επιτροπής Γυναικείου Πρωταθλήματος’’

Γλυφάδα, 23/ 05/ 2016

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, η ομάδα μας αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών .

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 η ομάδα μας κατέλαβε την 8η θέση της κατάταξης με 19 βαθμούς. Πλην όμως έως σήμερα δεν έχει επακολουθήσει η απόφαση επικύρωσης της Βαθμολογίας, ως εκ τούτου δεν έχει οριστικοποιηθεί η τελική διαμόρφωση του πίνακα που θα καθορίσει και ποιες ομάδες υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία.

Σύμφωνα και με το αρ. 20§§ 2 και 3 του Κ.Α.Π.Ερ.Ο. (‘‘Βαθμολογική Κατάταξη Ομάδων’’) 2. Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων. 3. Η επικύρωση του παραπάνω βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση όλων των αγώνων πρωταθλήματος και αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος, που μετέχουν οι ομάδες αυτές και με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά/ δικαιοδοτικά όργανα προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, προκειμένου για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος ή του ομίλου, τις ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία’’.

     Στις 20/05/2016 είχε προγραμματιστεί προς διεξαγωγή στην Χαλκίδα ο αγώνας μεταξύ των ομάδων του Π.Α.Ο.Κ. και του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ στα πλαίσια του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών. Πλην όμως, ο αγώνας ουδέποτε διεξήχθη καθώς η ομάδα των Χανίων δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

   Σύμφωνα με το αρ. 21§2 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασ/κων Πρωταθλημάτων (Ιούνιος 2015) ‘‘Αγώνας, που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων [..] τιμωρείται ως εξής: α) Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει». Σύμφωνα δε με την παρ. 9 του ιδίου άρθρου ‘‘Σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας – για οποιονδήποτε λόγο – για το κύρος αυτού και τις επιβαλλόμενες ποινές αποφαίνεται το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο’’. Εν προκειμένω , για την τύχη του συγκεκριμένου μη διεξαχθέντος παιχνιδιού και -ιδίως για την επιβολή των προβλεπόμενων από τους κανονισμούς ποινών- αρμόδια είναι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. η οποία και δεν έχει ακόμη επιληφθεί της υπόθεσης.

     Επειδή, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, θεωρείται βεβαία η τιμωρία της ομάδας του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ (μεταξύ των άλλων ποινών) και με την αφαίρεση βαθμών από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος που προβλέπεται από το αρ. 21§2 του Κ.Α.Π.Ερ.Ο.

     Επειδή, η ομάδα των Χανιών συμμετέχει όπως και η ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και κατέλαβε την 7η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Σε περίπτωση τιμωρίας της από την Π.Ε./Ε.Π.Ο. και μετά την (προβλεπόμενη) αφαίρεση των δύο (2) βαθμών, ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 19 βαθμούς, δηλαδή όσους η ομάδα μας και η ομάδα των Τρικάλων (ΤΡΙΚΑΛΑ 2011) με αποτέλεσμα να προκύπτει τριπλή ισοβαθμία και σημαντική διαφοροποίηση ως προς τις ομάδες που υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία.

     Για όλους τους ανωτέρω λόγους , κι επειδή η ομάδα μας έχει άμεσο έννομο συμφέρον από την έκβαση της ανωτέρω υπόθεσης αιτούμεθα και σας καλούμε όπως απέχετε από την απόφαση επικύρωσης της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Γυναικών σύμφωνα με το αρ. 21§3 του Κ.Α.Π.Ερ.Ο., μέχρι και την έκδοση της (εκκρεμούσης) απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και την τελεσίδικη έκβαση της υπόθεσης .

       Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας .

     Με εκτίμηση

Για την ‘‘Α.Ε. ΓΛΥΦΑΔΑΣ’’

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Κωνσταντίνος Παπακώστας».

Estrella
Papantonakis Cards