Μπούσης: «Γήπεδο 12.000 θέσεων, 4 αστέρων»

ΟΦΗ | 4 Δεκεμβρίου 2022, 18:19

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στην Ελληνική εφημερίδα της Αμερικής «Εθνικός Κήρυξ» (The National Herald) για την ενασχόλησή του με το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τα σχέδιά του για τον ΟΦΗ.

Ο ισχυρός άνδρας της Κρητικής ΠΑΕ παραχώρησε συνέντευξη στον Τάσο Γιαννακόπουλο για λογαριασμό της εφημερίδας The National Herald. Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα χτίσουμε ένα γήπεδο περίπου 12.000 θέσεων, το οποίο θα είναι 4 αστέρων, όπου θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε και ευρωπαϊκά ματς. Δεν θέλουμε να είναι απλά ένα γήπεδο, θέλουμε να είναι μια εγκατάσταση, όπως αυτές που βλέπεις στην Αμερική, στην οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να πάνε από πριν και να μείνουν και μετά τους αγώνες.

Και που θα μπορεί να λειτουργεί και να φιλοξενεί εκδηλώσεις και διαφορετικά είδη δραστηριότητας, σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας. Θέλουμε το γήπεδο να είναι στο Ηράκλειο, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα το μέρος που θα χτιστεί, ακόμα ψάχνουμε.

Το γήπεδο που παίζει τώρα η ομάδα είναι 70 ετών και η ημερομηνία λήξης του έχει περάσει. Αρχικά, θέλουμε το γήπεδο να χωράει 12.000 θεατές και στο μέλλον, σε 5 με 10 χρόνια, η χωρητικότητά του να αυξηθεί στις 15 με 20 χιλιάδες.

Η εγκατάσταση θα πρέπει να είναι ικανή να επεκταθεί. Είναι δύσκολο να πας σε μια νέα χώρα, στην οποία δεν έχεις κάνει κάποια δουλειά προηγουμένως. Τα πράγματα είναι διαφορετικά από την Αμερική.

Αλλά θα μπορούσα να τους βοηθήσω να σπρώξουν τα πράγματα λίγο πιο γρήγορα και να προχωρήσουν με τις επενδύσεις που να γίνουν για να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τον ΟΦΗ.

Είναι καλό για όλες τις ομάδες να είναι σε υγιή και καλά χέρια. Το Fair Play πρέπει να βασιλεύει στο πρωτάθλημα,. θα πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού με καλό σύστημα πρωταθλήματος. Και, ναι, θα τους παρότρυνα να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 100%. Δεν νομίζω ότι η ομάδα δεν είναι καλή.

Απλώς ήμασταν άτυχοι – είχαμε τραυματισμούς και είχαμε την ατυχία κάποιοι παίκτες που ήταν να έρθουν, να μην το κάνουν. Έτσι είναι σε πολλές δουλειές, αν σε… ρίξουν είναι δύσκολο να ανακάμψεις.

Αυτό ισχύει κυρίως για τους ποδοσφαιριστές. Ψυχολογικά, αν δεν πάνε καλά, επηρεάζονται περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι όπως στην Αμερική όπου στο MLS, ακόμα κι αν χάσεις όλα τα παιχνίδια δεν υποβιβάζεσαι.

Στην Ελλάδα υπάρχει πίεση. Και κάτι άλλο που δεν είναι σωστό, είναι ότι δεν πρέπει να έχεις οπαδούς που όταν δεν πάει καλά η ομάδα, την αποδοκιμάζουν. Δεν είναι γίνεται μόνο με τον ΟΦΗ, έτσι γίνεται με όλες τις ομάδες.

Υπάρχουν Έλληνες παίκτες που είναι καλοί και πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει την υπομονή να το κάνει. Στην Ελλάδα τα αποτελέσματα μετράνε. Όταν βάλαμε νέους στα πλέι οφ, επειδή δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, ήμασταν στις έξι πρώτες ομάδες λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ο κόσμος φώναζε και ήταν αγανακτισμένος.

Αλλά για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να χτιστεί η Super League 2. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Super League 2 είναι καταστροφικό. Δεν μπορεί να έχουμε 32 ομάδες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να πάρουν αδειοδότηση.

Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε μια Super League 1 με 14 ομάδες και μια Super League 2 με 14 ομάδες και αν θέλουν, μια Super League 3 με 14 ομάδες. Και η Super League 2 πρέπει να έχει μόνο τρεις ή τέσσερις ξένους και όλοι οι άλλοι να είναι Έλληνες.

Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι πάνω από 23 ετών. Είμαι περήφανος για τους φιλάθλους του ΟΦΗ και όλους όσους έρχονται στο γήπεδο και υποστηρίζουν την ομάδα. Είμαι περήφανος και χάρηκα όταν είδα το τελευταίο παιχνίδι που όλοι χειροκρότησαν τους παίκτες.

Θέλω να τους δω όλους μαζί στο γήπεδό μας, να το γεμίσουμε, ώστε να παίξουμε δυνατά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αυτή τη σεζόν και ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε στην πρώτη εξάδα. Δεν ξέρουμε πώς θα βγουν οι παίκτες και οι ομάδες στο δεύτερο μισό της σεζόν, μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ.

Ας τους δώσουμε όλοι μια ώθηση για να προχωρήσουν. Όλη η Κρήτη πρέπει είναι υπερήφανη που έχει μια ομάδα στη Super League, μια υγιή, καθαρή ομάδα που το κάνει σωστά και δείχνει καλό χαρακτήρα σε όλους.»

Estrella
10 years theatro
Chania cash
KTEO Κρήτης
Papantonakis Cards
Minetta Car Pack

Rabona ad