Μπιτς παρά-βόλεϊ στους Μεσογειακούς «Ηράκλειο 2023»

Beach Volley | 6 Σεπτεμβρίου 2023, 19:34

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα διοργανώσει το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου στο Καρτερός Sports Complex το πρώτο τουρνουά καθιστού μπιτς παρά-βόλεϊ.

KTEO Κρήτης

Πρόκειται για συνεργασία της ΕΠΕ με την οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Ηράκλειο 2023, την παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρά-βόλεϊ.

Το δελτίο τύπου αναφέρει σχετικά:

«Το μπιτς παρά-βόλεϊ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007 στην Αυστραλία και από το 2018 ξεκίνησαν οι διεθνείς αγώνες. Το άθλημα γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει την εισαγωγή του στο πρόγραμμα του 2028 στο Λος Άντζελες.

To μπιτς παρά – βόλεϊ καθιστών αθλητών/τριων είναι ένα εντελώς καινούργιο άθλημα και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του Ηρακλείου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του χάρη στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που για πρώτη φορά διοργανώνει τουρνουά σε αυτό το εντυπωσιακό άθλημα.

Η ΕΠΕ σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Ηράκλειο 2023, την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρά-βόλεϊ, το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει στο Καρτερός Sports Complex το πρώτο τουρνουά καθιστού μπιτς παρά-βόλεϊ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που άθλημα για αθλητές ΑμεΑ υπάρχει στο πρόγραμμα μαζί με τα υπόλοιπα 13 αθλήματα της διοργάνωσης.

Εκτός από την οικοδέσποινα Ελλάδα που χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής θα εκπροσωπηθεί με ομάδες τόσο στο τουρνουά των ανδρών όσο και σε αυτό των γυναικών, θα συμμετάσχουν επίσης οι Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Λιβύη και Σλοβενία στους άνδρες και Κροατία, Σλοβενία στις γυναίκες.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το ιδιαίτερα εντυπωσιακό άθλημα του μπιτς παρά-βόλεϊ στην καθιστή του μορφή στις μεσογειακές χώρες που προσφέρονται για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Πως παίζεται

Η κάθε ομάδα έχει στη διάθεση της τρεις παίκτες/τριες χωρίς αλλαγές. Το ύψος του φιλέ για τους άνδρες είναι στο 1.15μ και για τις γυναίκες στο 1.05μ. Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 8Χ4 μέτρα και υπάρχουν τρία επιπλέον μέτρα από κάθε τελική και πλάγια γραμμή. Κάθε ομάδα δικαιούται μέχρι τρία χτυπήματα για να περάσει την μπάλα στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας.»

Rabona ad