Μπερικάκης: Φέτος ξεκινάμε με άλλα όνειρα

Κορωνίδα | 24 Ιουλίου 2016, 19:51

Για τη νέα χρονιά, που ξεκινάει με άλλα όνειρα και με στόχο τη γρήγορη παραμονή, έπειτα από την περσινή δύσκολη σεζόν, μίλησε στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της Κορωνίδας ο Μπερικάκης.

Ο τεχνικός της ομάδας του Βάμου αναφέρθηκε και στη μεταγραφική ενίσχυση, σημειώνοντας ότι οι παίκτες που ήρθαν θα ανεβάσουν επίπεδο την Κορωνίδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια νέα και μεταβατική χρονιά. Την περσινή σεζόν ήρθαμε εδώ και βρήκαμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με πολύ λίγους ποδοσφαιριστές, αλλά έγινε μία προσπάθεια και θεωρώ ότι φτιάχτηκε κάτι καλό και η ομάδα κατάφερε να σωθεί με πάρα πολλές δυσκολίες. Φέτος η χρονιά πιστεύουμε θα είναι καλύτερη, έχουμε οχτώ νέα παιδιά, που θα μας βοηθήσουν για μία καλύτερη χρονιά. Θα πάμε για κάτι καλύτερο, μία πιο εύκολη σωτηρία και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος κι ό,τι καλύτερο προκύψει».

Για τις προσθήκες που έγιναν: «Τα παιδιά που ήρθαν θεωρούμε ότι θα μας ανεβάσουν επίπεδο. Το ρόστερ είναι αρκετά μεγάλο, θα γίνει μία καλή προσπάθεια για να είναι πολύ πιο εύκολη η σωτηρία».

Για τη δουλειά που έγινε την πρώτη χρονιά από το τεχνικό επιτελείο και τι παραπάνω μπορεί να γίνει τη νέα χρονιά: «Η δουλειά και από τους συνεργάτες μου ήταν πάρα πολύ καλή. Ήταν μία εξ αρχής ιδέα δική μου να έρθουν δύο παιδιά, που θεωρώ ότι για τα τοπικά δεδομένα, ειδικά το να έχεις γυμναστή είναι μία πολυτέλεια. Μία χαρά τα πήγαμε και βοήθησαν πάρα πολύ ο Δημήτρης Δασκαλάκης και ο Κώστας Σταυρουλάκης. Τους ευχαριστώ πολύ και για πέρσι και για φέτος που παραμένουμε το ίδιο τιμ. Θεωρώ ότι η ομάδα με αυτούς γίνεται καλύτερη. Η διοίκηση μας στάθηκε και πέρσι, ενώ είχαμε 10 αρνητικά σερί αποτελέσματα και μας είχαν όλοι καταδικασμένους. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείξανε, γιατί τους το λέγαμε, ότι πιστεύω στη δουλειά μας και κάποια στιγμή θα φανεί, όπως και φάνηκε. Φέτος μας έδωσαν κι άλλη βοήθεια με τις μεταγραφές που έγιναν. Είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, σε θέσεις που πονούσαμε και ας ελπίσουμε η χρονιά να είναι πάρα πολύ καλή. Ξεκινάμε θετικά και από εκεί και πέρα όπως τα φέρει ο Θεός! Θεωρώ ότι θα είναι μία καλή χρονιά για εμάς. Απλά είχαμε πέρσι αρκετές δυσκολίες και φέτος ξεκινάμε με άλλα όνειρα».

Για το αν το γεγονός ότι έμειναν μόνο τρεις ομάδες στον Αποκόρωνα κάνει πιο προσιτή την ομάδα για ποδοσφαιριστές από την περιοχή και για το επίπεδο του αποκορωνιώτικου ποδοσφαίρου: «Αυτή τη στιγμή τον Αποκόρωνα στη μεγάλη κατηγορία τον εκπροσωπεί δυστυχώς μόνο η Κορωνίδα. Ήταν πιο εύκολο σίγουρα να πάρουμε κάποια παιδιά, όπως πήραμε από τον Τιτάνα δύο παιδιά. Με το να πέσει η ομάδα Β’ Κατηγορία ίσως δεν ήθελαν να παίξουν εκεί, ή απ’ ό,τι μαθαίνουμε εμείς και μας κάνει πολύ ευτυχισμένους, ακούστηκαν κάποια πολύ καλά λόγια για τη δουλειά που γίνεται εδώ πέρα στον Αποκόρωνα και στην Κορωνίδα. Νομίζω ότι έχει ανέβει το επίπεδο του αποκορωνιώτικου ποδοσφαίρου και πρέπει να στηρίξουμε τον Αποκόρωνα. Πάντα όμως για να είμαστε ειλικρινείς χρειαζόμαστε τη βοήθεια από κάποια παιδιά από τα Χανιά ή από το Ρέθυμνο. Είναι δύσκολο μία περιοχή με τρεις ομάδες να την καλύψεις με ποδοσφαιριστές και ειδικά του επιπέδου του Α’ τοπικού Χανίων, που θεωρώ ότι είναι από τα δυσκολότερα στην Κρήτη και όπως και φέτος θα είναι αρκετά δύσκολο. Οι ομάδες που ανέβηκαν πιθανώς να είναι πάρα πολύ δυνατές, όπως ο Κρ. Αστέρας και ο Ποσειδών Καμισιανών-Ραπανιανών και η Θύελλα Καλάθενων. Θα είναι αξιόλογες ομάδες αν και έφυγε το ΙΝΚΑ, αλλά και πάλι θα είναι ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δυνατό».

Για το αν είναι καλό να πληρώνονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: «Θεωρώ ότι επειδή κι εγώ ήμουν αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής στον ερασιτέχνη πρέπει να προσφέρεις βασικά τις κατάλληλες συνθήκες, τον ρουχισμό του, τα αποδυτήρια του να είναι καθαρά, να έχει τα νερά του και φυσικά κάποιο παιδί να μην πληρώνει από την τσέπη του τις βενζίνες του κι αν γίνεται να μπορέσεις να τον βοηθήσεις αν χάνει κάποιο μεροκάματο να του το δώσεις. Δεν μπορούμε πια στο ποδόσφαιρο να προσφέρουμε τα μεγάλα ποσά που ήταν και στη δική μου εποχή, που είμαι λίγο μεγαλύτερος από τα παιδιά και έπαιρναν κάποια παιδιά λεφτά. Τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό, είναι δύσκολες οι εποχές και απλά παλεύουν οι άνθρωποι της Κορωνίδας, όπως και του Χανιώτικου ποδοσφαίρου και όλου του ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Το κακό που θεωρώ ότι κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι τάζουν λεφτά αλλά δεν τα δίνουν. Δεν ξέρω τι γινόταν τα παλιά χρόνια στην Κορωνίδα, εγώ θα πω για πέρσι, όπου τα λίγα χρήματα που είπαμε στα παιδιά, όποιο ποσό και να ήταν, τα πολύ λίγα λεφτά, αυτά που ήταν τα δώσαμε να καλύψουμε τις βενζίνες και τα μεροκάματά τους. Δεν μπορείς να τάζεις σε έναν ποδοσφαιριστή και να μην τα δίνεις. Είδατε και κάποιες ομάδες που έδιναν πάρα πολλά λεφτά η κατάληξή τους είναι να διαλύσουν σε δύο, τρία ή πέντε χρόνια. Η ομάδα διαλύεται και δεν μπορεί να συμμετάσχει, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Απλά πρέπει να έχεις παιδιά ντόπια όσο μπορείς και να ενισχύεσαι με κάποια παιδιά από τα Χανιά ή το Ρέθυμνο, όπως μπορείς γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό προσπαθήσαμε κι εμείς φέτος».

 

Estrella

Rabona ad