Μπαξεβάνος: Ναι ένιωθα πίεση

Χανιά | 5 Φεβρουαρίου 2017, 21:02

Νίκη που... ανακουφίζει τον Κισσαμικό αλλά και τον Σπύρο Μπαξεβάνο είναι αυτή που πέτυχε η ομάδα του επί του Παναιγιάλειου. Ο Μακεδόνας τεχνικός ρωτήθηκε για το αν είχε πίεση για το αποτέλεσμα και παραδέχτηκε πως ναι, τονίζοντας πάντως ότι ελπίζει στη συνέχεια τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον κόουτς του Κισσαμικού είναι οι εξής:

«Για μας ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε με εύκολο ή δύσκολο τρόπο. Νομίζω ότι υπήρχε διάθεση και αγωνιστικότητα από τα παιδιά, όχι όμως το καθαρό μυαλό που θα θέλαμε να έχουμε για να δημιουργήσουμε. Νομίζω ότι αυτό είναι το παιχνίδι που δημιουργούμε τις πιο λίγες καταστάσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε προηγούμενα παιχνίδια δημιουργούσαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ και σήμερα με ελάχιστες έως καθόλου ευκαιρίες κατορθώσαμε και πετύχαμε δύο τέρματα κι αυτό είναι το σημαντικό. Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη (Σπανό) ότι όντως ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, Φούτμπολ Λιγκ. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Ηταν όντως καλοί με τα όποια λάθη έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η σημαντική νίκη που πρέπει να μας δώσει δύναμη για να πάρουμε μπρος στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εύχομαι στον Δημήτρη, που είναι ένας καλός φίλος ό,τι καλύτερο στον ίδιο και την ομάδα του για τη συνέχεια. Ο Παναιγιάλειος είναι μια καλή ομάδα και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Παρά τα νέα παιδιά που διαθέτει ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και πραγματικά ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα εμάς είναι να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια, να μπουν σιγά-σιγά και οι ενισχύσεις και νομίζω ότι θα έχουμε τώρα περισσότερο καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε πιο εύκολα στο γήπεδο».

Για το αν ο Κισσαμικός έχει επηρεαστεί αγωνιστικά από το άγχος: «Το άγχος το είδα και σήμερα… Η πίεση φαινόταν στα παιδιά. Υπήρχε διάθεση και αγωνιστικότητα αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να φέρουμε τη μπάλα όπως θέλουμε στην περιοχή και να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε παρόλα αυτά να βρούμε τον τρόπο, είτε είμαστε καλοί, είτε δεν είμαστε, είτε έχουμε άγχος, είτε όχι, να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι που μετράει και αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, να βρίσκουμε τον τρόπο».

Για το αν θα αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα με τις μεταγραφές: «Το είπα και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι σε άλλα ματς το αγωνιστικό μας πρόσωπο ήταν καλό αλλά δεν παίρναμε τα αποτελέσματα. Οι ενισχύσεις προέκυψαν γιατί έπρεπε να γίνουν λόγω του τραυματισμού του Σταθάκη, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά. Ενα παιδί που σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την πορεία της ομάδας και φέτος θεωρούταν βασικός. Επρεπε να πάρουμε κεντρικό αμυντικό και γενικώς πήραμε παιδιά τα οποία είναι νομίζω έμπειρα. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα όπου ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη μέση. Τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα και θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες. Αυτό φάνηκε και σήμερα, με τον Ενγκουέμ που δεν έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, ο οποίος έπαιξε στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά είχε να παίξει 5-6 παιχνίδια και σήμερα κατόρθωσε κιόλας να σημειώσει ένα σημαντικό τέρμα για την ομάδα μας. Ευελπιστούμε στο καλύτερο. Οι μεταγραφές γίνονται πάντα για να βοηθάνε την ομάδα, όχι για να διατηρείται σε μία κατάσταση, αλλά να βελτιώνεται περισσότερο».

Για το αν για πρώτη φορά ως τεχνικός του Κισσαμικού ένιωθε μεγάλη πίεση ο ίδιος για τη νίκη: «Ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που και σε φιλικό παιχνίδι να παίζω, έχω πίεση. Δεν είναι κακό πράγμα να έχεις πίεση. Το πώς τη διαχειρίζεσαι και τη βγάζεις απέναντι στα παιδιά και μέσα στα αποδυτήρια, αυτό είναι το σημαντικό. Οντως σήμερα είχαμε μεγάλη πίεση. Κι εγώ είχα πίεση… Θέλαμε αποκλειστικά τη νίκη γιατί νομίζουμε ότι η δουλειά που γίνεται και τα παιδιά που έχουμε, το υλικό ως ποδοσφαιριστές, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η βαθμολογική μας θέση. Νομίζω ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και θέλω στη συνέχεια η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα». 

Estrella
Minetta Car Pack
/blentcoffee

Rabona ad