Μπαξεβάνος: Δεν φοβηθήκαμε, αλλά τον… παρασεβαστήκαμε τον Αρη

Χανιά | 26 Νοεμβρίου 2016, 21:50

Στον υπερβολικό σεβασμό που επέδειξε η ομάδα του στον Αρη στάθηκε στις δηλώσεις του ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Χαρακτηριστικό το σχόλιό του ότι, «τους… παρασεβαστήκαμε».

Επίσης, ο τεχνικός του Κισσαμικού στάθηκε και στο λάθος που έγινε στην άμυνα του Κισσαμικού στο γκολ του Αρη λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «το γκολ που δεχθήκαμε, όταν το δέχεται μία ομάδα το δέχονται όλοι. Δεν κάνει κάποιος παίκτης ατομικό λάθος. Στο ποδόσφαιρο για να επιτευχθεί κάποιο τέρμα πρέπει να γίνει κάποιο λάθος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον Σπ. Μπαξεβάνο είναι οι εξής:

«Περιμέναμε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι, θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγανε καλά για μας. Αφού πέρασε το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να έχει τον έλεγχο και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, είπαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ήρθε το γκολ από ένα λάθος, αλλά για εμένα είναι όλης της ομάδας. Το γκολ το βάζουμε και το δεχόμαστε όλοι. Εμένα αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ενώ υπήρξε διάθεση από τα παιδιά, αγωνιστικότητα και προσπάθησαν πάρα πολύ κι είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους, δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο να παίξουμε και λίγο και να γίνουμε απειλητικοί μπροστά. Δεν ήμασταν καθόλου απειλητικοί μπροστά, ώστε να διεκδικήσουμε να πετύχουμε κι εμείς κάποιο τέρμα και να γίνουν τα πράγματα καλά για μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, το πρωτάθλημα και ο δρόμος είναι μακρύς… Θα συνεχίζουμε Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη χωρίς ξεκούραση… Σημαντικό είναι να κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να επαναλάβω για το γκολ που δεχθήκαμε, ότι όταν το δέχεται μία ομάδα το δέχονται όλοι. Δεν κάνει κάποιος παίκτης ατομικό λάθος. Στο ποδόσφαιρο για να επιτευχθεί κάποιο τέρμα πρέπει να γίνει κάποιο λάθος».

Για το ότι δεν ήταν… επικίνδυνος ο Κισσαμικός: «Τους… παρασεβαστήκαμε νομίζω, γιατί ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών με βάση αυτά που μου δείχνουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και ικανότητες, σε σχέση με αυτές που έδειξαν σήμερα. Είχαμε πολλές λάθος πάσες στο χώρο του κέντρου, δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις επιλογές μας στην ανάπτυξη, όσες φορές προσπαθήσαμε να κάνουμε, σπάνια έως καθόλου πήγαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι από τη μία πλευρά στην άλλη, κομμάτι το οποίο εμάς μπορεί να μας δώσει κάτι περισσότερο. Αυτά είναι τα κομμάτια στα οποία έχω κι εγώ παράπονο. Δεν θέλω να πω ότι τους φοβηθήκαμε, αλλά σεβαστήκαμε την ομάδα του Άρη περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν αυτά τα παιδιά τις δυνατότητες που έχουν».

Για το ότι και βάσει αποτελεσμάτων αποδείχθηκε πόσο δύσκολο ήταν το πρόγραμμα για τον Κισσαμικό στην αρχή του πρωταθλήματος: «Σε τέτοια παιχνίδια ό,τι περισσότερο πάρεις είναι κέρδος. Με  αυτή τη φιλοσοφία πήγαμε και αυτή την εβδομάδα, ότι ό,τι μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό ειδικά το παιχνίδι για εμάς ήταν το άγχος, ότι την πίεση θα την είχε ο Άρης. Είπαμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος εμάς θα μας βοηθούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα έπρεπε να ρισκάρουν, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε το γκολ σε ένα σημείο όπου αν ακούγατε κι εσείς από την κερκίδα αρχίσανε οι μουρμούρες των οπαδών του Άρη εις βάρος των παικτών. Είναι έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και από εκεί και πέρα η διαχείριση ήταν πιο εύκολη γι’ αυτούς».

Για το αν ευνόησε ή όχι τον Κισσαμικό η διακοπή του πρωταθλήματος: «Από το αποτέλεσμα δείχνει ότι ήταν αρνητική. Είχαμε να πατήσουμε σε χόρτο φυσικό από το παιχνίδι με τη Λαμία, ακριβώς τρεις εβδομάδες, όπου εμείς λειτουργούμε στο πλαστικό γήπεδο. Μπορείς να πεις ότι ένα ποσοστό στις λάθος πάσες μπορεί και να είναι και το χόρτο, το να συνηθίσεις πάλι να βρίσκεις τις επιλογές για να προσαρμοστείς στον χώρο. Για εμάς είναι κάτι το αρνητικό. Είχαμε και κάποια παιδιά τα οποία ήρθαν από τραυματισμό, τα οποία και αυτά δεν είχαν ρυθμό. Μετά το αποτέλεσμα όλοι μπορούμε να πούμε ότι φταίει κάτι».

Για το αν “κοιτάξει” το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο ο Κισσαμικός: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τα κοιτάξουμε όλα και από τη στιγμή που έχουμε κερδίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας στο Κύπελλο και έχουμε τρεις βαθμούς, γιατί να μην το κάνεις κι αυτό;».

Για το αν θα γίνουν αλλαγές: «Και σήμερα είχαμε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Το είπα, το λέω και θα το ξαναλέω, ότι έχω 20-22 παιδιά από τα οποία όποιο και να παίξει θα μου δώσει το ίδιο ακριβώς πράγμα, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Δύσκολα βγαίνουν κάποια παιδιά μέσα από την ομάδα, γιατί αποτελούν τον βασικό κορμό, αλλά έχουμε τις επιλογές για να φρεσκάρουμε την ομάδα την Τετάρτη και να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά και για το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Estrella
/psiloritischania