Μπαντής: Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές μπροστά στο φάσμα της ανεργίας

Super League 2 5 Αυγούστου 2021, 20:51

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών που δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ της Super League 2.

/Bella Pizza

Ως γνωστόν οι μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ δεν μπορούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών, εξέλιξη για την οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 ο Γιώργος Μπαντής. Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” για…

Το πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές της SL2: «Είχαμε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ να αρθεί μόνο για φέτος κατ’ εξαίρεση να αρθεί το συγκεκριμένο κριτήριο και να πάρουν παίκτες άνω των 25 ετών. Δεν έγινε δεκτό. Προσπαθούμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, που σήμερα διαπιστώνουμε όλοι, πόσο μεγάλο είναι. Όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταγραφούν επειδή είναι άνω των 25 ετών. Οι παίκτες είναι περισσότεροι από 250-300 και δυστυχώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.»

Το ποιος σκέφτηκε αυτόν τον κανονισμό και αν θεωρεί ότι είναι ηλικιακός ρατσισμός: «Είναι τελείως παράλογος ο κανονισμός, για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, να μην μπορούν να κινούνται μεταγραφικά για ποδοσφαιριστές πάνω των 25 χρονών. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ηλικιακό ρατσισμό. Σύντομα θα δούμε αθλητές να σταματούν πρόωρα και απότομα, γιατί 3/4 των ομάδων δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και ο κλοιός έχει στενέψει. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας, δεν κάνει το χόμπι του.»

Το αν είναι υπεύθυνη για το εν λόγω πρόβλημα η Ομοσπονδία: «Όχι δεν είναι αυτή η υπεύθυνη, γιατί οι ομάδες γνώριζαν αυτό τον περιορισμό, οπότε την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ομάδες, που δεν τακτοποίησαν αυτές τις εκκρεμότητες. Μην ξεχνάμε παλιά, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε επειδή δεν πήρε άδεια. Από το 2011 μέχρι σήμερα οι ποινές έχουν μειωθεί σε σχέση με τότε. Ο ΠΣΑΠ φώναζε από την αρχή στις ομάδες να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνει αναδιάρθρωση και να ανέβουν μια κατηγορία χωρίς να αγωνιστούν ή να μείνουν. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει και αυτό ευθύνη, δεν πρέπει να το διαχωρίζουμε, κάνοντας μια αναδιάρθρωση αρκετά βιαστικά, με τις ομάδες να μην είναι έτοιμες να συμμετέχουν στη Super League 2.»

Τις επαφές που έγιναν και τις κινήσεις του ΠΣΑΠ: «Θεσμικά εμείς είμαστε σε επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή, προσωπικά μιλάω με τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο μέσω επιστολών και τηλεφωνικώς. Γνωρίζει και ο ίδιος το πρόβλημα και έχει στείλει και εκείνος αίτημα στην ΕΠΟ, για να αρθεί αυτός ο κανονισμός. Με τους παίκτες να εργάζονται τις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους. Οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις σας τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δυναμικές: «Εκπροσωπούμε κάτι αρκετά μεγάλο, ο ΠΣΑΠ είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς και πλέον εκπροσωπεί και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ο αθλητής πρέπει να έχει “φωνή”. Έχουμε δει ότι όπου ο αθλητής έχει εισχωρήσει στα όργανα αποφάσεων, έγιναν καλύτερα τα πράγματα.»

Το αν ισχύει η πληροφορία περί μήνυσης από πρόεδρο ομάδας: «Ναι ισχύει, είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συνέβη, είναι μια μήνυση ενάντια στον συνδικαλισμό και στο θεσμικό φορέα των ποδοσφαιριστών. Ο λόγος ήταν μια ανακοίνωση του συνδέσμου, που δεν αναφέρθηκε καν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρά μόνο στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει και με ονόματα, οπότε δεν καταλαβαίνω αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν θα ήθελα να πω το όνομα του, νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι. Η μήνυση δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά, έγινε σε όλα τα μέλη του συνδέσμου. Τέτοιες καταστάσεις δεν μας πάνε μπροστά, μας πάνε πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας φοβίσουν, ούτε να μας σταματήσουν, εμείς πέρα από τα εργασιακά δικαιώματα των παικτών, ενδιαφερόμαστε να βελτιώσουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Το θέμα των εμβολιασμών των ποδοσφαιριστών: «Πάρα πολλοί έχουν εμβολιαστεί και οργανωμένα με τις ομάδες τους. Η θέση του συνδέσμου είναι να εμβολιαστούν οι παίκτες, διότι είναι η ασπίδα ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ανεχτούμε τη λέξη υποχρεωτικός εμβολιασμός. Υπάρχουν και αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει κάνει, όπως και εγώ.»

Το αν υπάρχουν ομάδες που έχουν αναγκάσει τους παίκτες να εμβολιαστούν: «Έχει ακουστεί και αυτό, αλλά να είστε σίγουροι πως θα μας βρουν απέναντι τους. Στη σήμερον ημέρα η λέξη υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν υφίσταται.»

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
Chania cash
Minetta top plus
KTEO Κρήτης
/blentcoffee

Rabona ad