Μωραΐτης: «Το να παίζουμε στο Ηράκλειο είναι κάτι ιδιαίτερο»

Μπάσκετ 10 Νοεμβρίου 2022, 19:25

«Το να παίζουμε στο Ηράκλειο σε γεμάτο γήπεδο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και θέλουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους» δηλώνει ο Δημήτρης Μωραΐτης για τον αγώνα της Εθνικής στα «Δύο Αοράκια».

KTEO Κρήτης

Ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Κωστής Γόντικας παραχώρησαν δηλώσεις εν όψει της αναμέτρησης της Παρασκευής με τη Λετονία (11/11, 19:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στα κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια».

Στο Ηράκλειο η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο διεθνείς στην κάμερα της ομοσπονδίας (ΕΟΚ)…

Δημήτρης Μωραΐτης: «Η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε κάποιες απουσίες σημαντικών παικτών, όπως είναι ο Κασελάκης και ο Αγραβάνης.

Όμως όλα τα παιδιά εδώ είμαστε πολύ δεμένοι, έχουμε πολύ καλή χημεία και παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε θα κάνουμε κάτι πολύ καλό. Στόχος είναι η νίκη. Οι αντίπαλοι είναι όλοι πολύ καλοί σουτέρ, τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Αν περιορίσουμε αυτά τα τρία στοιχεία, πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Η ομοσπονδία είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθά πολύ. Το να παίζουμε στο Ηράκλειο σε γεμάτο γήπεδο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και θέλουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους.»

Κωστής Γόντικας: «Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε στενοχωρημένοι για την απουσία του Δημήτρη (σ.σ. Αγραβάνη). Μακάρι να μπορούσε να ήταν εδώ και να ενισχύσει την ομάδα.

Όμως πρέπει να πορευτούμε όσοι είμαστε και να βάλουμε ακόμη πιο μπροστά την ομάδα από τους εαυτούς μας δίνοντας όλοι ό,τι έχουμε για να καλύψουμε και το κενό αυτό. Συν όλα τα άλλα κενά από τους παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και η παρουσία του κόσμου σε ένα γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει πολύ. Πρέπει να προσέξουμε πρωτίστως την άμυνα. Να περιορίσουμε τα επιθετικά τους ριμπάουντ και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο.

Αν το κάνουμε αυτό παίζοντας σκληρά στην άμυνα, πιστεύω πως θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να τρέξουμε εμείς και να βγάλουμε καλά σουτ, γιατί έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σουτάρουν καλά.»

Rabona ad