«Μην αφανίσετε τους ”μικρούς”»

Super League 1 26 Νοεμβρίου 2016, 13:30

Επιστολή με την οποία ζητάει από τους «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκας να στηρίξουν τους «μικρούς» του πρωταθλήματος  όσον αφορά την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων απέστειλε ο πρόεδρος Γιώργος Στράτος.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι πρέπει να αναζητηθεί, «…η εξεύρεση μίας λύσης που δεν θα επιτρέψει τον περαιτέρω οικονομικό αφανισμό των μικρομεσαίων ομάδων ο οποίος θα είναι αναπόφευκτος αν η σημερινή κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων συνεχιστεί».

Οι μικρομεσαίες ομάδες της Λίγκας θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι από τα χρήματα που λαμβάνει ο συνεταιρισμός από τη Nova και αυτό είναι που τονίζει στην τελευταία του επιστολή ο Γιώργος Στράτος σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Είναι δεδομένα ότι εφόσον προχωρήσει η αναδιανομή στα τηλεοπτικά έσοδα, τότε το πρωτάθλημα θα γίνει περισσότερο διαφανές κι ανταγωνιστικό, ενώ οι μικρομεσαίες ομάδες θα είναι οικονομικά υγιείς. Ωστόσο το καταστατικό προβλέπει, όμως, πως για να αλλάξει η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 16 της Λίγκας, από τη στιγμή που ο κ. Στράτος δεν μπορεί να υπογράψει εκείνος την εφαρμογή της απόφασης της συμμαχίας των «12».

Estrella
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania