Μιχαηλάκης για ποδηλατοδρόμιο, Μ. Ελιά, γήπεδα και… Ηρακλή Νεροκούρου

Ηρακλής Νεροκούρου Face Control | 26 Ιουλίου 2021, 17:08

Εφ’ όλης της ύλης για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του ως αντιδήμαρχος Χανίων, μιλά ο Στέλιος Μιχαηλάκης. Παράλληλα τοποθετείται και ως πρόεδρος του Ηρακλή Νεροκούρου.

Οι δηλώσεις από τον κ. Μιχαηλάκη γίνονται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο athlitiko. Μάλιστα, μεταξύ των θεμάτων που θίγει, ένα από αυτά, έχει να κάνει και σε συνέχεια των δηλώσεων που παραχώρησε επίσης στο athlitiko ο πρόεδρος του Ικάρου, Δημήτρης Βρεττός.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις από τον κ. Μιχαηλάκη είναι οι εξής:

Για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά: «Είναι γεγονός πως βρίσκεται σε σωστές βάσεις, μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Αρχές Σεπτέμβρη βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης και όλα θα πάνε καλά. Τέλος 2023 θα έχουμε ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά. Αυτή είναι η επίσημη δήλωση».

Για τις επιδόσεις των Χανιωτών αθλητών στο Τόκιο και γενικότερα: «Υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορεί κάποιος να πει, είναι μπράβο στα παιδιά που έχουν το πείσμα και την θέληση και έφτασαν μέχρι το Τόκιο. Εκτός όμως από αυτά τα παιδιά υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα που προσπαθούν για το καλύτερο. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν άνθρωποι, που να προσπαθούν και να κυνηγούν να πετύχουν. Σίγουρα δεν μπορούν όλοι να πετυχαίνουν, κανείς δεν μπορεί να είναι πάντα πρώτος. Το θέμα είναι ο αθλητισμός και ειδικότερα ο υγιής αθλητισμός».

Για τα έργα στη Μοναχή Ελιά: «Θα ξεκινήσω κάπως ανάποδα. Ο,τι γίνεται στα Χανιά για μία ομάδα είναι καλό για όλες τις ομάδες. Ας φανταστούμε το Νομό Χανίων να μην έχει καμία ομάδα στην Super League 2 ή στην Γ’ Εθνική… Εχει απομείνει μία που βρίσκεται τόσο ψηλά και πρέπει να την προστατέψουμε με κάθε τρόπο, ασφαλώς σεβόμενη και εκείνη τα δεδομένα του χανιώτικου ποδοσφαίρου».

Για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα κι αν υπάρχει πλάνο για την αλλαγή των πλαστικών στο γήπεδο που γίνονται οι αγώνες του τοπικού και κάποιο σχέδιο για το γήπεδο που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή οι κάδοι του Δήμου Χανίων: «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Υπήρχε στη Μοναχή Ελιά ένα master plan το οποίο δεν “κούμπωνε” σε καμία περίπτωση και έτσι έγινε μια διόρθωση. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα στο χώρο λόγω της χρήσης. Καταρχήν θα γίνει αλλαγή στο χορτάρι του προπονητικού κέντρου, θα υπάρξουν αποστραγγιστικά, θα γίνει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο θα το χρησιμοποιεί τη δεδομένη στιγμή η ομάδα των Χανίων. Για το γήπεδο που βρίσκεται στην βορεινή πλευρά υπάρχει ένα σχέδιο, μια μελέτη μαζί με το γήπεδο των Αγίων Αποστόλων το οποίο όμως έχει γυρίσει τρεις φορές πίσω. Εχουμε κάνει μία συζήτηση με τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Καλογερή και περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να υπογραφούν οι συμβάσεις γι’ αυτά τα γήπεδα. Βέβαια, αυτό είναι κάτι μακροπρόθεσμο δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, αλλά μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες, με ένα χρόνο πιθανόν. Για το ξερό γήπεδο στη Μοναχή Ελιά, στο οποίο βρίσκονται οι κάδοι ξεκινάμε άμεσα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων τη μελέτη για να γίνει κι αυτό πλαστικό».

Για το γήπεδο το Νεροκούρου και τις αναφορές του Ικάρου (Δημ. Βρεττός): «Το θέμα του γηπέδου στα Νεροκούρου είναι στο στάδιο της αδειοδότησης του. Κατά συνέπεια επειδή αυτή τη στιγμή γίνεται η τακτοποίηση του σε οτιδήποτε υπήρχε πριν το 2011 και οι οικίσκοι που χρησιμοποιεί ο Ηρακλής ήταν πριν το 2005, πολύ νωρίτερα δηλαδή, μπορεί να γίνει τακτοποίηση με αυτούς τους οικίσκους. Εχουμε πει στον κ. Βρεττό ότι αν επιθυμούν, ως Ικαρος, να βγάλουμε, εμείς ως Ηρακλής, ακόμα και τον δικό μας οικίσκο, να το κάνουμε. Θέλω όμως να τονίσω τα εξής, ότι τουλάχιστον τρία γήπεδα που μπορούν να αδειοδοτηθούν, να γίνει αυτό… Δεν υπάρχει κανένα γήπεδο που να διαθέτει άδεια στα Χανιά, κάτι που θεωρώ ότι είναι αδιανόητο. Είναι πραγματικά αδιανόητο να μας προτείνουν να βάλουμε απινιδωτές στα γήπεδα και να μην έχουμε πού να τους βάλουμε! Βέβαια, εμείς είχαμε κάνει πριν το ατύχημα που συνέβη με το Ερικσεν τη σχετική διαδικασία, έχοντας βγάλει κωδικό για ν’ αγοράσουμε τουλάχιστον 10-12 απινιδωτές, γι’ αυτό -και θέλω να το πω αυτό και στον Ικαρο και στον κ. Βρεττό και σε όλα τα παιδιά που κάθε μέρα αυξάνονται και τα φιλοξενούμε στα Νεροκούρου- πως τα φιλοξενούμε σαν Δήμος Χανίων, όχι σαν Ηρακλής. Το γήπεδο είναι δημοτικό, δεν ανήκει σε κανένα. Βέβαια, σε κάθε γήπεδο όπως στη Σούδα, στη Μοναχή Ελιά, στους Αγίους Αποστόλους, υπάρχει εντοπιότητα στα πλαίσια του σεβασμού. Ομως δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα μεταξύ των ομάδων και ο Ικαρος, άλλωστε, έχει αποδυτήρια, έχει κλειδιά. Δεν του έχει στερηθεί τίποτα. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς, είναι ότι θα μπορούσε να γινόταν λίγο περισσότερη δουλειά από τους τοπικούς, δηλαδή το συμβούλιο του Ηρακλή. Κατά τ’ άλλα, υπάρχει 100% δικαιοσύνη. Το γήπεδο δεν είναι του Ηρακλή όπως είπα, είναι του Δήμου Χανίων. Ολ’ αυτά που είπε στη συνέντευξη του ο κ. Βρεττός -γιατί τα έψαξα όλες αυτές τις ημέρες- για το τι συζητήσεις έχει κάνει και τι δεσμεύσεις πήρε, αυτό έγινε για ένα γήπεδο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι παράνομο. Εμείς όμως, ως Δήμος Χανίων, στην προσπάθεια μας να το αδειοδοτήσουμε δεν μπορούμε να βάλουμε, όχι έναν οικίσκο, αλλά ούτε κάποια κολώνα. Δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, όμως, μεταξύ των δύο ομάδων».

Για το ότι σε άλλα γήπεδα ενδεχομένως παρότι δεν έχουν λάβει αδειοδότηση έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι: «Μιλάμε όμως για κάποιο γήπεδο που δεν μπορεί να πάρει άδεια πιθανώς. Σ’ ένα παράνομο γήπεδο το να γίνει άλλη μία παρανομία δε λέει κάτι. Σ’ ένα γήπεδο, όμως, όπου μπορεί ν’ αδειοδοτηθεί και να γίνει 100% νόμιμο, που θα είναι καλό για όλους και για τη δική μας ομάδα, τον Ηρακλή, αλλά και για τις υπόλοιπες που παίζουν σε αυτό το γήπεδο, νομίζω ότι δε χρήζει συζήτησης».

Για τον Ηρακλή Νεροκούρου της νέας σεζόν: «Κρατήσαμε τον ίδιο προπονητή, τον Σπύρο Γαλάνη όπου είναι μεγάλη μας τιμή να τον έχουμε για τόσα πολλά χρόνια και τον θεωρούμε οικογένειά μας. Γύρισε πίσω ο Γιάννης Γιαννακούρος τον οποίο τον ανακοινώνουμε κι επίσημα. Η ομάδα θα είναι αρκετά καλή, δε λέω την λέξη πρωτάθλημα, αλλά θα πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το πώς θα είναι αυτή τη σεζόν το τοπικό και αν πιστεύει πως θα υπάρξουν προβλήματα: «Δεν μπορεί κάποιος να κάνει πρόβλεψη σε μια χρονιά που ήταν κενή. Οπως είπε και κάποιος κύριος δεν θα πήγαινε ποτέ σε κάποιον γιατρό που για τρία χρόνια δεν έχει κάνει μαθήματα».

Για τις πιθανές αποχωρήσεις ομάδων που καταγράφονται στα Χανιά: «Δεν είναι πολύ καλές ειδήσεις αυτές όταν αποχωρούν ομάδες. Είναι ένα λυπηρό γεγονός για τον καθένα που έχει δημιουργήσει μια ομάδα. Ξέρουμε ότι πανηγύρια δε γίνονται. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα οικονομικά. Σαφώς και θα υπάρξουν τριγμοί. Εχει γίνει μία πρόταση από την ΕΠΣ Χανίων για χρηματοδότηση μέσω και του δικού μας Δήμου για να ελαφρώσουμε το οικονομικό κομμάτι με τις διαιτησίες, όπως θα επιδοτήσουμε και τους απινιδωτές. Πρέπει όμως και τα σωματεία να μάθουν πως είναι δούναι και λαβείν γιατί και ο Δήμος πρέπει έστω αυτό το μικρό ποσό που παίρνει και για να μπορεί να έχει μια οικονομική ευρωστία ώστε να δημιουργεί πράγματα πάλι για τον αθλητισμό, να είναι ανταποδοτικά. Τέλος, ένα ζήτημα επίσης που αφορά το οικονομικό έχει να κάνει με την ΕΠΣΧ η οποία διατίθεται φέτος να μην πάρει παράβολα στις ομάδες που αγωνίστηκαν πέρσι. Μονάχα δηλαδή όποια καινούρια ομάδα δημιουργηθεί, αυτή θα πληρώσει παράβολο. Ως Δήμος Χανίων είμαστε γενικότερα σε μία καλή συνεργασία με την ΕΠΣ Χανίων, όπως έχουμε και μια πολύ καλή επαφή με όλες τις ομάδες».

Rabona ad