Μετά τον Κώστα Φρατζέσκο ο Ναμπί

ΟΦΗ | 20 Οκτωβρίου 2019, 23:08

Μπορεί το τέρμα του Αντίλ Ναμπί να μην αρκούσε στον ΟΦΗ για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα στο Σαββατιάτικο ματς με τον Ολυμπιακό, κατάφερε να "μπει" όμως σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

1) Ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα. Το αμέσως προηγούμενο το είχε δεχθεί στα τέλη Μαρτίου.
2) Ήταν το 600ό τέρμα που δέχεται ο Ολυμπιακός στην έδρα του από καταβολής Α’ Εθνικής.
3) Το είχε κάνει και πέρυσι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Προηγούμενος παίκτης του ΟΦΗ που είχε επιτύχει κάτι τέτοιο ήταν ο Κώστας Φρατζέσκος.

Αναλυτικότερα τα καταγράφει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

«Το γκολ του Αντέλ Ναμπί για τον ΟΦΗ μπορεί να μην βοήθησε την ομάδα του να πάρει κάτι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ωστόσο έχει ενδιαφέρουσα στατιστική και ιστορική αξία.

Αρχικά είναι το πρώτο που δέχεται ο Ολυμπιακός στην έδρα του, μετά από 464 λεπτά στο πρωτάθλημα. Το προηγούμενο το είχε πετύχει ο Ευθύμης Κουλούρης για τον Ατρόμητο στις 31 Μαρτίου. Από τότε για περισσότερο από πέντε ώρες ο Ολυμπιακός κρατούσε το “μηδέν”.

Παράλληλα, το ίδιο γκολ, αυτό του Ναμπί είναι το 600ο που δέχεται στην έδρα του ο Ολυμπιακός στην ιστορία της Α’ Εθνικής / Super League, στην κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων. Χωρίς να υπολογίζουμε δηλαδή τα δύο που έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του 2009-10.

Ο Αντέλ Ναμπί σκόραρε σε δύο διαδοχικές επισκέψεις του ΟΦΗ στο Νέο Φάληρο. Και στις δύο περιπτώσεις η ομάδα του έχασε από τον Ολυμπιακό. Ο προηγούμενος παίκτης του ΟΦΗ που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν ο Κώστας Φρατζέσκος, όταν είχε σκοράρει στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1 στις 5 Μαρτίου 1995, με χτύπημα κόρνερ, και στις 17 Δεκεμβρίου 1995 στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-1, με πέναλτι.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad