Μέσα σε τρία χρόνια τα έζησε όλα: Γιάννης Τάτσης

Πλατανιάς Αφιερώματα | 22 Σεπτεμβρίου 2020, 23:01

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένου έργου στον Πλατανιά, αλλά και ζώντας ο ίδιος δύο σεζόν τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, ο Γιάννης Τάτσης ολοκληρώνει την πορεία του στα Χανιά.

Ο νεαρός τεχνικός μπορεί να κατέφθασε το καλοκαίρι του 2017 στα Χανιά ως συνεργάτης του Γιώργου Πετράκη στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, αλλά η ευκαιρία που του δόθηκε την επόμενη χρονιά να βρεθεί στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά, κοουτσάροντας μια ομάδα που είχε υποβιβαστεί από την Σούπερ Λιγκ, αποδείχτηκε η καλύτερη για τον ίδιο. Ο Τάτσης δεν άργησε να δείξει τις δυνατότητες του, οδηγώντας τον Πλατανιά σε μια ονειρική σεζόν, η οποία για κάποια δευτερόλεπτα δε μετουσιώθηκε με επιστροφή στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, περίπου τέτοια περίοδο, ο Τάτσης αποτελεί ένα από τα πιο “hot” ονόματα προπονητών σε όλη την Ελλάδα λόγω της πορείας και του εκπληκτικού ποδοσφαίρου που έχει αποδώσει η ομάδα του Πλατανιά. Ο ίδιος, ως άνθρωπος που πιστεύει πολύ στο συναίσθημα και πορεύεται βάσει αυτού, αποφασίζει να παραμείνει στην ομάδα που βρίσκεται παρά τις σειρήνες άλλων ομάδων…

Δυστυχώς για τον ίδιο και τον Πλατανιά, η χρονιά που ακολουθεί, θα κυλήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο… Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα φτάσει το σημείο που βρίσκεται σήμερα ο Πλατανιάς να έχει εξαφανιστεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η αποχώρηση του Τάτση από τον Πλατανιά ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό, μαρτυρά ωστόσο και κάτι ακόμη, παρότι αυτό μπορεί να μην έχει δει το φως της δημοσιότητας. Στην περίπτωση που ο Πλατανιάς κατόρθωνε να δηλώσει συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2, πολύ πιθανό να ήταν αυτός που θα συνέχιζε στον πάγκο της ομάδας… Αφού δε συνέβη αυτό, σχεδόν αμέσως μετά επιβεβαιώθηκε η πρόσληψη του στην Καλλιθέα με την οποία είχε συμφωνήσει προφορικά τις τελευταίες ημέρες.

Ο Τάτσης αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από τα Χανιά, εκ των οποίων τα δύο στον Πλατανιά, σαφώς πιο έμπειρος για όλα όσα έζησε, “γεμάτος” αν μη τι άλλο, καθώς μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια τα έζησε πραγματικά όλα! Βοηθός προπονητή, πρώτος προπονητής, φλερτάροντας την πρώτη χρονιά με την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ ενώ την επόμενη εξελίχθηκε να βιώνει ένα δράμα με βάση την πορεία που βρέθηκε να έχει ο Πλατανιάς.

Σίγουρα, εάν ο Πλατανιάς αυτή τη στιγμή είχε υπόσταση σαν ομάδα θα αποχαιρετούσε με συγκίνηση τον Γιάννη Τάτση για όλα όσα πρόσφερε τα τελευταία δύο χρόνια στο σύλλογο…

Μάκης Καρτσωνάκης

karta antonis garden