Μερμίγκης: Το πίστεψα και το έβαλα

Εκτός συνόρων | 3 Αυγούστου 2021, 22:27

Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Πήρε το πιο κρίσιμο σουτ, ευστόχησε και "υπέγραψε" τη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Εσθονίας. Ο λόγος για τον Γιάννη Μερμίγκη.

Ο πρώην παίκτης του Κύδωνα Χανίων και νυν της ΧΑΝΘ έριξε την τρίποντη “βόμβα” έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης και χάρισε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Μερμίγκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (ΕΟΚ) για το καθοριστικό τρίποντο και γενικότερα για την απόδοση τη δική και της ομάδας. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη παλέψαμε και οι δέκα, ο καθένας ξεχωριστά και στο κομμάτι του. Παλέψαμε και για τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σήμερα.

Το ότι είμαστε 10 ήταν δύσκολο, αλλά πήραμε τη νίκη με ψυχή κυρίως. Δεν μπόρεσα να βοηθήσω τόσο όσο θα ήθελα και δεν έδωσα αυτά που περίμενα να δώσω. Ήμουν άστοχος πολύ, είχα κακές επιλογές στην κανονική περίοδο.

Στο τελευταίο σουτ ήμουν συγκεντρωμένος, πίστεψα στον εαυτό μου, η πάσα του Νάσου (Μπαζίνα) ήταν πολύ καλά και απλά σκέφτηκα ότι θα το βάλω και το έβαλα. Ξέχασα ότι είχε γίνει τα προηγούμενα λεπτά.

Σκέφτηκα μόνο να βοηθήσω, να χαρίσω τη νίκη στην ομάδα. Θα ήταν ο δικός μου τρόπος να προσφέρω, η δική μου βοήθεια. Δεν πιστεύω ότι υπήρξε στιγμή που πιστέψαμε ότι θα χάσουμε. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, με την ψυχή και το μυαλό κερδίσαμε τον αντίπαλο.

Τώρα για εμάς το ζητούμενο είναι να είναι μαζί μας και τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν σήμερα, να βοηθήσουν κι αυτά, να έχουμε περισσότερες λύσεις. Χαρήκαμε σήμερα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια πλέον.»

Rabona ad