Μενδρινός: Αυτό είναι το μυστικό της ομάδας μας

Πλατανιάς | 19 Μαρτίου 2016, 22:45

Οι καλοί χαρακτήρες που υπάρχουν στην ομάδα και το ότι τα αποδυτήρια είναι μονιασμένα, όπως ακριβώς τα χαρακτήρισε, είναι για τον Κώστα Μενδρινό το "μυστικό" του Πλατανιά.

Σύμφωνα με όσα είπε στην κάμερα της ΝOVA, ο πρωταγωνιστής της χανιώτικης ομάδας στον αγώνα στη Βέροια: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παίρνουμε το τρίποντο. Κοιτάζουμε μπροστά και τα παιχνίδια που απομένουν. Γενικώς δεν κοιτάζαμε πότε τα παιχνίδια σαν αγγαρεία αλλά πάντοτε επιδιώκαμε να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο, να παίζουμε την μπάλα που ξέρουμε, να είμαστε σοβαροί πάνω απ’ όλα και ό,τι έρθει στο τέλος».

Για το πώς ο Πλατανιάς έχει φτάσει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο: «Εάν ξεκινούσαμε από την αρχή με νίκες και τελειώναμε με νίκες δεν θα ήμασταν εδώ, αλλά θα ήμασταν ήδη στα πλέι οφ! Πλάκα κάνω… Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, από κει και πέρα όμως, με τον καιρό δουλέψαμε περισσότερο κάποια πράγματα και νομίζω ότι αυτή η εικόνα βγαίνει μέσα στο γήπεδο».

Για το ότι ο Πλατανιάς παρουσιάζει ποιότητα στο παιχνίδι του: «Πράγματι έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια όλα τα παιδιά. Ευτυχώς, εγώ θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά γιατί είναι πολύ σημαντικό, ότι τα παιδιά που ήρθαν φέτος, με όσα ήταν ήδη στην ομάδα, όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και έτσι έχουμε καταφέρει και έχουμε κρατήσει τα αποδυτήρια μονιασμένα και για μένα αυτό, πέρα από την ποιότητα και κάθε άλλο, είναι το πιο σημαντικό. Εάν μέσα σ’ αυτό προστεθεί και η ποιότητα κάποιων παικτών και η θέληση που παρουσιάζουν, έτσι προκύπτει αυτή η εικόνα που βλέπετε όλοι κάθε Κυριακή από τον Πλατανιά μέσα στο γήπεδο».

Για το γκολ που σημείωσε: «Εάν μου έλεγες πριν το παιχνίδι ότι το γκολ θα το έβαζε κάποιος άλλος και θα κέρδιζε ομάδα θα ήμουν και πάλι ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, να κρατιέται ψηλά, γιατί είμαστε ψηλά πλέον στη βαθμολογία και να δείχνει κάθε Κυριακή αυτό που δείχνει. Τώρα, όσον αφορά το γκολ, το έβαλα εγώ, αλλά την άλλη εβδομάδα μπορεί να το βάλει κάποιος άλλος, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μέσα από την ομάδα αναδεικνυόμαστε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αν η ομάδα δεν κάνει κάτι σημαντικό, κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα φτάσει ψηλά, αυτή είναι η γνώμη μου και αυτό υιοθετώ από πολύ παλιά και θα το υιοθετώ μέχρι να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Για το ότι σκόραρε σε βάρος της ομάδας που είναι προπονητής ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν: «Είχαμε μία θητεία μαζί, αλλά έχουμε και μια στενή φιλία με τον κύριο Ελευθερόπουλο. Ημασταν συμπαίκτες παλιά, μετά ξανά στα Γιάννενα, όπως φυσικά και στον Ολυμπιακό, μετά τον είχα και προπονητή. Νομίζω ότι είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα αναδειχθεί και θα γίνει ένας πολύ μεγάλος προπονητής γιατί έχει όλα τα προσόντα κατά τη γνώμη μου και πιστεύω ότι είναι από τη νέα φουρνιά προπονητών που θα φτάσει ψηλά. Το πιστεύω πραγματικά».

Για την ωριμότητα που έχει ο ίδιος στο ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις, ωριμάζεις. Στο μυαλό σου έχεις να βελτιώσεις πολλά πράγματα, τα οποία μικρότερος δεν βελτιώνεις. Αυτό είναι το μυστικό και πρέπει να το καταλάβουν από πολύ πιο μικροί και τα νέα παιδιά γιατί και εγώ αυτό το λάθος έκανα όταν ήμουν μικρός. Δεν κοίταζα να βελτιωθώ, αλλά με ενδιέφεραν άλλα πράγματα, τα οποία ήταν ασήμαντα. Τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι να κοιτάζεις να βελτιώνεσαι και πράγματα ή ατέλειες που δεν έχεις να μπορέσεις να τα αποκτήσεις, έτσι ώστε να γίνεις καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Για το πού θα αφιέρωνε το γκολ που πέτυχε: «Στη γυναίκα μου και στο γιο μου».

Estrella
Auto KCS

Rabona ad