Με τρεις Χανιώτες στην Ποντγκόριτσα η εθνική ανδρών

Πόλο 4 Μαρτίου 2023, 13:11

Ανακοινώθηκε η αποστολή για την εθνική ανδρών για τα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

KTEO Κρήτης

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θόδωρος Βλάχος, επέλεξε και παίρνει μαζί του τρεις Χανιώτες, τους Δημήτρη Σκουμπάκη, Μανώλη Σολανάκη και Στέλιο Αργυρόπουλο Κανακάκη. Αντίθετα, εκτός τελικά έμεινε ο Νίκος Μητράκης που είχε πάρει μέρος με την εθνική στο καμπ προετοιμασίας.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ:

Για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου αναχωρεί τη Δευτέρα (6/3, 13.30) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, προκειμένου να μετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup), 8-14 Μαρτίου.

Στην αποστολή, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, επέλεξε και ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (4/3) τους εξής 15 διεθνείς πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης, Νίκος Γκίλλας.

Μαζί τους ταξιδεύουν, ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού Τάσος Σχίζας, ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μαργιούκλας, ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζάνης, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας και ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης.

Στον Όμιλο της Εθνικής μας στην Ποντγκόριτσα (ο άλλος στο Ζάγκρεμπ), μετέχουν: Ισπανία (8/3, 17.30 τοπική), Σερβία (10/3, 19.30), Αυστραλία (11/3, 19.30), Γεωργία (13/3, 17.30) και Μαυροβούνιο (14/3, 19.30).

Στον Όμιλο του Ζάγκρεμπ μετέχουν: Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ.

Στους διαιτητές που έχουν οριστεί, στον ίδιο Όμιλο, περιλαμβάνονται και οι διεθνείς μας, Νίκος Μπουδραμής (8-10/3) και Γιώργος Σταυρίδης (11-14/3).

Οι 12 αυτές εθνικές ομάδες συγκροτούν την Α’ Κατηγορία της διοργάνωσης, που αντικατέστησε από φέτος το World League, με τις 6 από αυτές (3 από κάθε Όμιλο) να παίρνουν το εισιτήριο πρόκρισης για την Τελική φάση (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες. Εκεί, θα πάνε κι άλλες 2 εθνικές ομάδες που θα προέλθουν από τα προκριματικά της Β’ Κατηγορίας (Βερολίνο, 1-7 Μαΐου).

Rabona ad